Τράπεζες

Attica Bank: Καϋμενάκης-Μπάκος ζήτησαν συμμετοχή στην ΑΜΚ- "Αχρείαστη" η Ellington


Ανοιχτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα  ως προς το ιδιοκτησιακό μέλλον και τη μελλοντική μετοχική σύνθεση της Attica Bank, καθώς το επενδυτικό σχήμα Μπάκου-Καϋμενάκη-Εξάρχου μπαίνει και επίσημα στη μάχη για την απόκτηση στρατηγικής συμμετοχής - και σε επόμενη φάση του ελέγχου - της τράπεζας. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος έγινε με επιστολή της εταιρείας Thrinvest Holdings, που είναι ο επενδυτικός βραχίονας του νεοπαγούς ομίλου.

Η "πόρτα" για τους υποψήφιους στρατηγικούς επενδυτές έχει ανοίξει, καθώς οι βασικοί μέτοχοι της τράπεζας ((ΤΜΕΔΕ-Ellington και ΤΧΣ) δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία ως προς την κατανομή κεφαλαίων της ΑΜΚ για την κάλυψη ζημιών από τιτλοποιήσεις - από την οοποία θα εξαρτηθεί αν και πόσο θα επιβαρυνθεί η Ellington.

Η  Attica Bank ανακοίνωσε ότι έλαβε σήμερα από την εταιρεία Thrinvest Holdings επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην ΑΜΚ και την αξιολογεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία των Καϋμενάκη-Μπάκου-Εξάρχου δεν συναρτά το ενδιαφέρον της με τη συμμετοχή ή όχι της Ellington, δηλώνοντας απλώς ότι ενδιαφέρεται να συμμετάσχει μέχρι του ποσού των 100 εκατ. ευρώ.

 Η εξέλιξη αυτή "λύνει τα χέρια" του ΤΜΕΔΕ και του ΤΧΣ, που μπορούν πλέον να προχωρήσουν και χωρίς την Ellington, ή να διαμορφώσουν ένα ευρύτερο και ισχυρότερο μετοχικό σχήμα με συμμετοχή του ομίλου Καϋμενάκη-Μπάκου-Εξάρχου, ο οποίος ελέγχει ήδη την Παγκρήτια Τράπεζα.

Η συμμετοχή του ομίλου με στρατηγικό ποσοστό θα δημιουργούσε πρόσφορο έδαφος και για μία επόμενη κίνηση ενδυνάμωσης της Attica Bank, μέσω συγχώνευσης με την Παγκρήτια και απορρόφησης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα