Χρηστικά

Αντικειμενικές αξίες: «Τσουνάμι» ενστάσεων από δήμους - Ζητούν μειώσεις


«Τσουνάμι» ενστάσεων από δήμους αναφορικά με τις νέες ζώνες αντικειμενικών αξιών, έχει φτάσει στα γραφεία του υπουργείου Οικονομικών. Υπολογίζεται  ότι 125 δήμοι από όλη τη χώρα έχουν υποβάλλει αίτημα για επαναπροσδιορισμό των τιμών ζώνης στην περιοχή τους, υποστηρίζοντας ότι υπολογισμός που έχει γίνει είναι λανθασμένος και δη πολύ υψηλός.

Η αρχή έγινε από τον Δήμο Αθηναίων ο οποίος ήρθε σε πλήρη ρήξη με το νέο «σύστημα, καθώς αιτήθηκε να γίνει μείωση σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Ακολούθησαν δήμοι όπως αυτοί των Πατρέων, των Κορινθίων, της Κέρκυρας, της Πύλου, της Παλλήνης, του Μοσχάτου-Ταύρου και της Γλυφάδας.

Το επόμενο διάστημα η λίστα των δήμων διογκώθηκε καθώς εδραιώθηκε περαιτέρω η άποψη-εντός της τοπικής αυτοδιοίκησης- ότι οι νέες αντικειμενικές είναι αισθητά πιο υψηλές από τις πραγματικές, με συνέπεια να προκύπτουν άδικες επιβαρύνσεις για τον ΕΝΦΙΑ και άλλους 18 φόρους που σχετίζονται με τα ακίνητα.

Σήμερα, πάντως, λήγει η προθεσμία που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου οι δήμοι να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα