Αγορές

Αντιδρά το ΧΑ- Βελτιώνεται η εικόνα στα χρηματιστήρια


Μετά από δύο δραματικές "βουτιές" με τεράστιες απώλειες σε κεφαλαιοποίηση, οι χρηματιστηριακές αγορές αντιδρούν και αλλάζουν ρότα, παίρνοντας "ανάσες".  Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι σημερινές αρχικές απώλειες υπερκαλύπτονται (ο DAX γύρισε από -3,30% σε +0,20%), ενώ στο ΧΑ περιορίζονται δραστικά.

Η ενδοσυνεδριακή αντίδραση-ανάκαμψη δημιουργεί προσδοκίες. Ομως τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει και οι κίνδυνοι ελλοχεύουν. Προς το παρόν φαίνεται ότι απομακρύνεται τουλάχιστον ο κίνδυνος  μιας επιταχυνόμενης καταβύθισης  που θα προκαλούσε ντόμινο ρευστοποιήσεων και καθοδικό σπιράλ..Συνέχιση της μεταβλητότητας προβλέπουν οι αναλυτές,

Στο ΧΑ, ο Γενικός Δείκτης που έχανε νωρίτερα μέχρι 4,26%, έχει ανακάμψει στο -2,20% και κινείται περί τις 815,5 μονάδες. Ο FTASE25  της υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 1,85% στις 2.066,7 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης βυθίστηκε μέχρι -6,42% και τώρα οι απώλειες του έχουν περιορισθεί σε  2,25%

Στις τραπεζικές μετοχές τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει η Attica (-5,7%).   Ακολουθούν Alpha  και Πειραιώς -3,8%,  Τρ. Ελλάδος -3%,. Εχουν σχεδόν καλύψει τις απώλειες η Eurobank και η Εθνική ( -0,2%),

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips με θετικό πρόσημο μόνον ο Σαράντης (+1,8%).  Με τις μεγαλύτερες απώλειες Aegean -6,7%, Ελλάκτωρ -4,2%,  EXAE και  Jumbo -3,6%,  Φουρλής -3,2%,  ΟΤΕ -2,9%,  Βιοχάλκο και Motor Oil -2,5%.

Διαβάστε επίσης