Διεθνή

Άνοιξε το πρώτο καφέ στη Σαουδική Αραβία, στο οποίο επιτρέπονται οι σκύλοι


Οι Σαουδάραβες θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τον καφέ τους έχοντας δίπλα τους τον σκύλο τους στο πρώτο καφέ που άνοιξε στη χώρα τους, στο οποίο επιτρέπονται τα τετράποδα.

Το καφέ "Barking Lot" άρχισε να λειτουργεί τον Ιούνιο στην παραλιακή πόλη Χόμπαρ, στο ανατολικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, στην οποία λίγοι είναι οι εξωτερικοί χώροι στους οποίους επιτρέπονται οι σκύλοι.

Τα τετράποδα αυτά απαγορεύονται συνήθως στους δημόσιους χώρους και θεωρούνται ακάθαρτα στην ισλαμική θρησκεία, σε αντίθεση με τις γάτες.

Η θρησκευτική αστυνομία του βασιλείου, η άλλοτε επιφορτισμένη με τον σεβασμό στον διαχωρισμό των φύλων, οι εξουσίες της οποίας έχουν ωστόσο δραστικά περιοριστεί, είχε απαγορεύσει τις βόλτες με σκύλους με το επιχείρημα ότι οι άνδρες επωφελούνται από αυτές για να φλερτάρουν γυναίκες.

Ωστόσο η απαγόρευση αυτή καταστρατηγείται ευρέως στη χώρα και όλο και συχνότερα βλέπει κανείς ανθρώπους που κάνουν βόλτα με τα ζώα συντροφιάς.

Μέρη στα οποία επιτρέπονται οι σκύλοι έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε πολλές πόλεις και η υιοθεσία αδέσποτων έχει γίνει πιο δημοφιλής στο βασίλειο, το οποίο εκσυγχρονίζεται σε κάποια επίπεδα στο πλαίσιο του σχεδίου "Vision 2030" του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Η Νταλάλ Άχμεντ, η Κουβεϊτιανή ιδιοκτήτρια του καφέ, διηγείται ότι της ήρθε η ιδέα να το ανοίξει κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού που είχε κάνει προηγουμένως στη Σαουδική Αραβία.

"Είχα έρθει στη Σαουδική Αραβία με τον σκύλο μου, αλλά δεν μπορούσα να κάνω μαζί του βόλτα στην παραλία", λέει.
"Είχα στενοχωρηθεί πολύ και αποφάσισα να συμβάλω ανοίγοντας ένα καφέ για τους ανθρώπους που έχουν σκύλους, αλλά και γι' αυτούς που δεν έχουν", συνεχίζει.

Νέοι άνδρες και γυναίκες πίνουν τον καφέ τους στο "Barking Lot" έχοντας μαζί τους τους σκύλους τους να παίζουν εκεί δίπλα τους, να κάθονται στην αγκαλιά τους ή να στέκονται υπομονετικά δίπλα στα πόδια τους την ώρα που παραγγέλνουν στον πάγκο τον καφέ τους.

Το καφέ αυτό διαθέτει και υπηρεσία καλλωπισμού, η οποία αναλαμβάνει να πλύνει τον σκύλο κάποιου πελάτη και να τον στεγνώσει.

"Η ιδέα γι' αυτό το καφέ είναι πραγματικά καινοτόμος", σχολίασε η Τζοχάρα, μια Σαουδαράβισσα. "Είναι ένα διαφορετικό μέρος, στο οποίο μπορούν να έρχονται σκύλοι και να συναντώνται με άλλους".

Ο Ναουάφ, ένας Σαουδάραβας, ο οποίος επισκεπτόταν το καφέ αυτό για πρώτη φορά, είπε ότι το θεωρεί "υπέροχο".
"Ήρθα για να παίξω με τους σκύλους, οι οποίοι έχουν για πρώτη φορά το δικό τους καφέ", πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα