Αγορές

Άνοδος στη Wall - 420 μονάδες πάνω ο Dow


Με άνοδο έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, ενώ η επικείμενη αύξηση επιτοκίων της Federal Reserve βρίσκεται στο προσκήνιο.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε κέρδη, καθώς  δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα επιβραδύνει τον ρυθμό των αυξήσεων επιτοκίων, ενώ στελέχη της Fed ανέφεραν ότι τα επιτόκια ενδεχομένως να οδεύουν για πολύ υψηλά επίπεδα. 

Νέα συρρίκνωση γνώρισε η αμερικάνικη επιχειρηματική δραστηριότητα για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο σύνθετος δείκτης PMI έπεσε 2,2 μονάδες στις 47,3, όντας στο χαμηλότερο σημείο από τον Σεπτέμβριο του 2020. Αξίζει να σημειωθεί πως οποιαδήποτε μέτρηση κάτω από το 50 δείχνει συρρίκνωση.  Ο δείκτης υπηρεσιών μειώθηκε στις 46,6 μονάδες, στη δεύτερη χειρότερη μέτρηση μετά τον Μάιο του 2020. Επίσης, ο δείκτης μεταποίησης έπεσε στις 49,9 μονάδες, όντας σε χαμηλό διετίας.

H δραστηριότητα των επιχειρήσεων στην Ευρωζώνη μειώθηκε τον Οκτώβριο με τον ταχύτερο ρυθμό σχεδόν δύο ετών. Ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) της S&P Global, που αντανακλά την πορεία των μεταποιητικών επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων του τομέα υπηρεσιών, υποχώρησε στις 47,1 μονάδες από 48,1 τον Σεπτέμβριο, στη χαμηλότερη τιμή από τον Νοέμβριο του 2020. Είναι ο τέταρτος μήνας που ο δείκτης κινείται κάτω από την τιμή των 50 μονάδων, η οποία αποτελεί το όριο μεταξύ της ανάπτυξης και της συρρίκνωσης της δραστηριότητας.

Η Κίνα κατέγραψε το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ανάπτυξη 3,9% του ΑΕΠ της σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των περισσότερων αναλυτών, παρά την επιβράδυνση που προκάλεσαν τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Tesla έχει μειώσει τις τιμές των αυτοκινήτων της στην Κίνα.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 31,500.61 μονάδες, με κέρδη 1.34%,

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 3,799.24 μονάδες, ανεβαίνοντας 1.24%.    

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 10,952.61 μονάδες. με άνοδο 0.86%.    

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έπεσε 2,20 δολ. ή 0,1%. στα 1.654,10 δολ. ανά ουγγιά.

Στο πετρέλαιο, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου μειώθηκε 47 cents ή σχεδόν 0,6% στα 84,58 δολ. ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα