Αγορές

Άνοδος στη Wall - 380 μονάδες πάνω ο Dow


Με άνοδο έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, ενώ οι τράπεζες μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψαν εκατέρωθεν διαφοροποιήσεις, με τον προβληματισμό γύρω από την κατάρρευση αρχικά της Silicon Valley Bank και ακολούθως της Signature Bank να μαίνεται.

Oι κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ, της Ελβετίας, του Καναδά, η Τράπεζα της Αγγλίας, η Τράπεζα της Ιαπωνίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσαν σήμερα συντονισμένη δράση για να βελτιώσουν την πρόσβαση στην ρευστότητα και για να καθησυχάσουν τις αγορές εν μέσω κρίσης εμπιστοσύνης προς το τραπεζικό σύστημα. Η συντονισμένη αυτή δράση έγινε γνωστή αμέσως μετά την αναγγελία της εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS σε μία επιχείρηση που ενορχηστρώθηκε από την ελβετική κυβέρνηση με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Οι συντονισμένες επιχειρήσεις θα συνεχισθούν τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του Απριλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Fed.

Η UBS εξαγόρασε την Credit Suisse, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Ελβετίας, σε μια προσπάθεια να διασωθεί η τράπεζα που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα. "Με την εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS βρέθηκε λύση ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα και να προστατευθεί η ελβετική οικονομία σε αυτή την εξαιρετική κατάσταση", επεσήμανε η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας. Η συμφωνία για την εξαγορά περιλαμβάνει την παροχή ρευστότητας από την Κεντρική Τράπεζα ύψους 100 δισεκ. ελβετικών φράγκων προς την Credit Suisse και τη UBS, η οποία ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει 3 δισεκ. ελβετικά φράγκα για την 167 ετών τράπεζα και θα αναλάβει 5,4 δισεκ. δολάρια σε ζημίες, σε ένα πακέτο διάσωσης που ενορχηστρώθηκε χθες από τις ελβετικές ρυθμιστικές αρχές. 

H Amazon θα περικόψει 9.000 επιπλέον θέσεις εργασίας, οι οποίες θα προστεθούν στις 18.000 περικοπές θέσεων εργασίας που ήδη ανακοινώθηκαν τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής της, Άντι Τζέισι, σε μια επιστολή προς τις ομάδες του ομίλου, που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 32,244.58 μονάδες, με κέρδη 1.2%.

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 3,951.55, ανεβαίνοντας 0.89%.

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 11,675.54 μονάδες, με άνοδο 0.39%.    

Tο συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε στα 1.982,8 δολάρια η ουγγιά με αύξηση 0,5% ή 9,3 δολαρίων, σε υψηλό 11 μηνών.

Στο πετρέλαιο, το αργό παραδόσεως Απριλίου ανέβηκε 90 cents στα 67,64 δολ. το βαρέλι, ενώ το Brent Μαιου ενισχύθηκε 82 cents στα 73,79 δολάρια.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ευρώ