Αγορές

Ανοδική αντίδραση στο χρηματιστήριο


Θετική εικόνα διαμορφώνεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και στο ΧΑ, στην τελευταία συνεδρίαση πριν ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών, που χαρακτηρίζονται ως οι πιο κρίσιμες για το μέλλον της ΕΕ, ενώ στην Ελλάδα ενδέχεται να αποτελέσουν καταλύτη και αφετηρία πολιτικών εξελίξεων.

Μετά από δύο ημέρες απωλειών οι χρηματιστηριακοί δείκτες παίρνουν ανοδική κατεύθυνση, καταγράφοντας  κέρδη της τάξεως του 1% στις ευρωπαϊκές αγορές και μικρότερα στο ΧΑ, όπου υποβόσκουν φόβοι ότι  από τη Δευτέρα μπορεί να ανοίξει νέος κύκλος  πολιτικής και εκλογικής αβεβαιότητας.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές εκτιμούν ότι το βραχυχρόνιο ρίσκο έχει αυξηθεί, καθώς  η αγορά κινείται χωρίς σαφή τάση και η μεταβλητότητα θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο στις συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας.

Προς το παρόν, με τη σημερινή ανάκαμψη συνεχίζεται η συσσώρευση στη στενή ζώνη  τιμών όπου κινούνται οι βασικοί δείκτες το τελευταίο 10ήμερο.

Επόμενος στόχος για τον ΓΔ είναι η υπέρβαση των 737-740 μονάδων, που θα επιβεβαίωνε την ανοδική δυναμική της αγοράς και θα αποτελούσε προοίμιο νέου κύκλου ανάκαμψης. Στήριξη υπάρχει στις 720 μονάδες και θεωρείται πλέον ισχυρή μετά την επιβεβαίωσή της  στη φάση της διορθωτικής κίνησης.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται τώρα στις 731,5 μονάδες, με κέρδη 0,80% και βρίσκεται στα υψηλά ημέρας.

O FTASE25 της υψηλής  κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,8% στις 1.900 μονάδες. Ανοδο 0,45% σημειώνει ο τραπεζικός δείκτης.
Στο ταμπλό των blue chips προηγούνται ΔΕΗ και Τρ. Πειραιώς με +3,2%.  Ακολουθούν Μυτιληναίος και Φουρλής με +2,8%,  Βιοχάλκο +2%, Aegean +1,8%, Aegean και Jumbo +1,6%.
Στο κόκκινο μόνον τρεις μετοχές, με μικρές απώλειες: Τιτάν -0,5%, Eurobank και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή -0,3%.

Διαβάστε επίσης