Αγορές

Ανοδικά με τράπεζες το Χρηματιστήριο- Αλλαξαν χέρια 13 εκατ. μετοχές Alpha Bank


Θετικό κλίμα διαμορφώνεται στο χρηματιστήριο και οι δείκτες κινούνται ανοδικά στην τελευταία προεκλογική συνεδρίαση, ενώ το ενδιαφέρον της αγοράς εστιάζεται στις μετεκλογικές εξελίξεις.

 Το εκλογικό αποτέλεσμα έχει λίγο-πολύ προεξοφληθεί, οι μετεκλογικές εξελίξεις στην οικονομία είναι περίπου προδιαγεγραμμένες, η επενδυτική βαθμίδα έρχεται πιο κοντά. Οι μακροπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν θετικές και οι αναλυτές προβλέπουν συνέχιση της ανοδικής πορείας σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Το Bloomberg επισημαίνει μάλιστα σε σημερινή του ανάλυση ότι το πολιτικό ρίσκο είναι περιορισμένο

Πάντως η μεταβλητότητα έχει αυξηθεί και η αγορά αλλάζει κάθε τόσο κατεύθυνση τις τελευταίες μέρες, ανάλογα με τη έκβαση των "αψιμαχιών" στο ταμπλό μεταξύ ισχυρών χαρτοφυλακίων.

Οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών προκαλούν πιέσεις σε επιμέρους μετοχές, οι οποίες όμως αντισταθμίζονται στη συνολική εικόνα της αγοράς από την αυξανόμενη ζήτηση τίτλων που "έμειναν πίσω" τις τελευταίες εβδομάδας.

 Στο επίκεντρο της προσοχής και του αγοραστικού ενδιαφέροντος επανήλθαν σήμερα οι τραπεζικές μετοχές, που ανακάμπτουν και ο κλαδικός τους δείκτης κερδίζει 1,40%. Πρωταγωνιστεί με +1,8% και τεράστιο όγκο συναλλαγών η Alpha, η οποία καλύπτει περίπου το 1/3 του συνολικού χρηματιστηριακού τζίρου, με συναλλαγές 13 εκατ. τμχ.

Μετοχές και δείκτες

Από το ξεκίνημα της συνεδρίασης οι βασικοί δείκτες κινούνται με θετικό πρόσημο, κερδίζοντας σταδιακά έδαφος. Αυτή την ώρα βρίσκονται κοντά στα υψηλά ημέρας.

Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε υψηλό ημέρας +0,78% στις 1.272,9 μονάδες. Τώρα βρίσκεται στις 1.272,2 με άνοδο 0,72%. .

 Ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης κερδίζει 0,75% στις 3.075,1 μονάδες. Στο +0,80%  ο δείκτης των mid caps.

Ο τραπεζικός δείκτης πήγε μέχρι +1,63% και τώρα κερδίζει 1,40%. Με θετικό πρόσημο όλες οι μετοχές του κλάδου. Eurobank και Alpha +1,8% Πειραιώς +1%, Attica Βank και Εθνική +0,7%, Τρ. Ελλάδος +0,6%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips του FTASE25 προηγείται η Βιοχάλκο με +2,8%. Ακολουθούν η θυγατρική της Cenergy και η Motor Oil με +2,3%. Αξιόλογα κέρδη σημειώνουν επίσης οι ΕλβάλΧαλκόρ και Autohellas +1,5%, Σαράντης +1,3%, Lamda +0,9%.

 Απώλειες καταγράφουν οι Ελλάκτωρ -0,9%, Quest -0,8%, ΤΕΝΕΡΓΑ και Μυτιληναίος -0,3%

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα