Πολιτική

Ανδρουλάκης: Εθνική ανάγκη για ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση και εναλλακτική κυβερνητική επιλογή


«Στρατηγικός στόχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι να οικοδομήσουμε τη νέα μας ευημερία σε γερά θεμέλια, αλλάζοντας το παραγωγικό μοντέλο, κάνοντας την οικονομία μας πιο ανταγωνιστική και μακροπρόθεσμα ανθεκτική», αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Εκφράζει την αισιοδοξία του ότι στις 9 Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ θα είναι στην όχθη των νικητών, έχοντας αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά του σε σχέση, τόσο με τις προηγούμενες ευρωεκλογές, όσο και με τις πρόσφατες εθνικές εκλογές. «Πιστεύω ότι είναι εθνική ανάγκη η πατρίδα μας να αποκτήσει ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση, που θα είναι εναλλακτική κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα είναι η εγγύηση για να αποκτήσει η σύγχρονη κεντροαριστερά προοπτική διακυβέρνησης», σημειώνει ο κ. Ανδρουλάκης και απευθύνει πρόκληση «σ' όλους τους πολίτες ακόμα και αυτούς που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία να αναλογιστούν αν η κυβέρνηση που συνεχώς επικαλείται το 41% που πέτυχε στις εθνικές εκλογές, έχει τιμήσει την εμπιστοσύνη τους και να την αποδοκιμάσουν στις ερχόμενες ευρωεκλογές, στηρίζοντας τη Δημοκρατική Παράταξη για να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση».

Τονίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης προτιμά να αντιπαρατίθεται με τον λαϊκισμό και τη συνωμοσιολογία και όχι με τον προγραμματικό λόγο, που καταρρίπτει το αφήγημα μιας επιτυχίας που βασίζεται στην εικονική πραγματικότητα.

«Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ ισοδυναμεί με φραγμό στην αλαζονεία, την ατιμωρησία, τη διαφθορά και την απουσία ενσυναίσθησης της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», υπογραμμίζει.

Επισημαίνει ακόμη, ότι η σημερινή ανάπτυξη βασίζεται μονομερώς στον τουρισμό, στην κατανάλωση και το real estate, δηλαδή επενδύσεις που αφελληνίζουν την ελληνική οικονομία, «έπιασε» ταβάνι και δεν μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες για καλύτερους μισθούς και ποιοτικότερες θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα για τις νεότερες γενιές.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής «η κυβέρνηση έχασε τη μεγάλη ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς προτίμησε την εξυπηρέτηση συμφερόντων. Το δημοσίευμα του Politico και η έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για δαπάνες 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, είναι χαρακτηριστικά της αδιαφάνειας και του τρόπου με τον οποίο διατίθενται οι ευρωπαϊκοί πόροι. Επιπλέον, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις παραμένουν αποκλεισμένες από τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς 200 όλες και όλες επιχειρήσεις έχουν λάβει δάνεια αξίας 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε σύνολο 400.000 επιχειρήσεων και 700.000 ενεργών επαγγελματικών ΑΦΜ.

Εμείς καταθέσαμε ένα ριζικά διαφορετικό σχέδιο για την αξιοποίηση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης, με σκοπό να υπηρετήσουμε τον νέο παραγωγικό υπόδειγμα που προτείνουμε, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και ιδιαίτερα του ΕΣΥ, όπου θέλαμε τον διπλασιασμό των διαθέσιμων πόρων αλλά και την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων».

Ο κ. Ανδρουλάκης εκθειάζει τη συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνική πρόοδο της χώρας επί σχεδόν 50 χρόνια τονίζει: «Έχουμε, όμως, χρέος να αγωνιστούμε για το παρόν και το μέλλον και να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις: την ανάταξη του ΕΣΥ που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχώς υπονομεύει, την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας όλων των βαθμίδων, τη δημιουργία νέων και καλών θέσεων εργασίας. Πάνω από τους μισούς εργαζομένους αμείβονται με έως 1000 ευρώ μικτά. Οφείλουμε, επιτέλους, να δώσουμε σε κάθε νέο άνθρωπο προοπτική και δυνατότητες, ώστε να μπορεί να δημιουργήσει οικογένεια και να σταθεί με τις δικές του δυνάμεις στη ζωή. Έτσι, θα αντιμετωπίσουμε το μείζον ζήτημα του δημογραφικού, το οποίο για εμάς αποτελεί εθνική προτεραιότητα». 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα