Τράπεζες

Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες η Moody's


Λαμβάνοντας υπόψη τις περυσινές οικονομικές επιδόσεις τους, τη μείωση των κόκκινων δανείων και τις γενικότερες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η Moody's αναβάθμισε σήμερα τις ελληνικές τράπεζες.

Οπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός οίκος, αναβάθμισε την Εθνική και την Eurobank και κατά μία την Alpha Bank  και την Τρ. Πειραιώς, διατηρώντας θετικό το outlook.

Κατά μία βαθμίδα αναβάθμισε την αξιολόγηση μακροπρόθεσμων καταθέσεων της Attica Bank SA, αναβαθμίζοντας και τις προοπτικές της από σταθερές σε θετικές.

Για την Παγκρήτια Τράπεζα η Moody's επιβεβαίωσε την αξιολόγηση καταθέσεων αναβαθμίζοντας το outlook από σταθερό σε θετικό..

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τα στοιχεία που οδήγησαν στην απόφαση είναι:


- Η βελτίωση του μακροοικονομικού προφίλ της χώρας και η ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου 

- Η βελτιωμένη της ποιότητας ενεργητικού των τραπεζών και η επαναλαμβανόμενη κερδοφορία που καταγράφηκε στους ισολογισμούς του 2021

Οσον αφορά  την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Attica Bank επισημαίνεται ότι οφείλεται κυρίως στην πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Οι θετικές προοπτικές αντικατοπτρίζουν την προσδοκία του οίκου αξιολόγησης ότι οι ελληνικές τράπεζες θα συνεχίσουν να βελτιώνουν τα πιστωτικά τους προφίλ τους επόμενους 12-18 μήνες και θα είναι σε θέση να διαχειριστούν τυχόν νέα προβληματικά δάνεια που μπορεί να προκύψουν ως συνέπεια της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης και των πληθωριστικών πιέσεων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα