Πολιτική

Ανατροπή: Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ σε δημοσκόπηση της Opinion Poll


Για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια το ΠΑΣΟΚ περνά τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action 24.

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 38,5%, το ΠΑΣΟΚ έρχεται δεύτερη δύναμη με 16%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μένει τρίτος στο 14,7% και το ΚΚΕ να κινείται στην τέταρτη θέση με 10,6%.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, στη σειρά ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 5,9%, η Νίκη με 3,9%, οι Σπαρτιάτες με 3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5% , το ΜέΡΑ25 με 2,4% και «άλλο» 2,1%.

Η πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση της Opinion Poll εμφανίζει τη ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 31,1%, ενώ το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ έχει 12,9%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,9%, το ΚΚΕ με 8,6%, η Ελληνική Λύση με 5,1%, ή Νίκη με 3,2% οι Σπαρτιάτες με 2,4% και η Πλεύση Ελευθερίας εμφανίζεται με ποσοστό 2,1%, το ΜέΡΑ25 με 1,9%.

Αγκάθι για την κυβέρνηση η ακρίβεια

Αναφορικά με τον βαθμό ικανοποίησης για την κυβέρνηση, το σκηνικό δεν είναι ευνοϊκό για το κυβερνών κόμμα. Συγκεκριμένα, ένα μεγάλο ποσοστό (40.2%) δηλώνει «καθόλου», ένα 29,8% «λίγο», ένα 23,2% «αρκετά» και μόλις ένα 5,1% «πολύ».

Στο ερώτημα «Ποιο πρόβλημα σας απασχολεί περισσότερο;», η ακρίβεια εξακολουθεί να είναι... πρωταθλήτρια με ποσοστό 61,1% ενώ ακολουθούν η οικονομία/ανάπτυξη με 38,4% και η ανεργία με 16,7%.

Για το επίμαχο φορολογικό νομοσχέδιο, ένας στους τρεις ερωτηθέντες δεν συμφωνεί με τα νέα φορολογικά μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες ενώ ένα ποσοστό 24,1% συμφωνεί.

Δεν πιστεύουν στον Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ

Τα «μηνύματα» της δημοσκόπησης είναι δυσοίωνα και για τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ένας στους δύο ψηφοφόρους του κόμματος (ποσοστό 50%) δεν πιστεύει ότι με τον Στέφανο Κασσελάκη μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μπει σε ανοδική τροχιά.

Εξάλλου στην ερώτηση εάν «θα ψηφίζατε ένα κόμμα με καθαρό αριστερό προσανατολισμό που θα δημιουργούνταν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;» από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων του κόμματος που απάντησαν, ένα 27% είπε «ναι» και ένα ίδιο ποσοστό (27%) απάντησε «μάλλον ναι».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις