Ελλάδα

Ανάπτυξη δια της εξωστρέφειας προωθεί το Επιμελητήριο Ιωαννίνων


Η ΙΟΑΝΝΙΝΑ EXPO 2022 ανέδειξε τα τοπικά προϊόντα, στηρίζοντας τους κλάδους τροφίμων και ποτών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η έκθεση ΙΟΑΝΝΙΝΑ EXPO 2022 με συνδιοργανωτές το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, την Περιφέρεια Ηπείρου και την ΑΝ.ΕΤ.ΕΠ.Ι. για την ανάδειξη τοπικών προϊόντων, συμβάλλοντας στη στήριξη των κλάδων τροφίμων και ποτών

Στην έκθεση είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας, μονάδες παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, συνεταιριστικές οργανώσεις κ.α.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να προμηθευτούν τα τοπικά προϊόντα, ενώ εμπορικοί επισκέπτες ανέπτυξαν συνεργασίες σε επίπεδο χονδρικής και διακίνησης προϊόντων. 

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του επιμελητήριου, Δρ. Δημήτρης Δημητρίου, "τα επόμενα χρόνια είναι σημαντικά και μέσω την ανάπτυξης των επιχειρήσεων ο Νομός Ιωαννίνων μπορεί να συνδράμει περισσότερο στην αύξηση των εξαγωγών της χώρας, αλλά και να μειώσει τα ποσοστά ανεργίας στην περιοχή μας".

"Το περσινό εγχείρημα έδειξε ότι άξιζε τον κόπο και φέτος πραγματοποιούμε τη δεύτερη έκθεση με στόχο να δείξουμε τη δυνατότητα των τοπικών επιχειρήσεων να παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και σύντομα μεγάλης αναγνωρισιμότητας", τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δρ. Δημήτρης Δημητρίου. 

Παράλληλα, έστειλε και μήνυμα για συνένωση δυνάμεων, λέγοντας ότι όλοι μαζί μπορούν να κάνουν μεγαλύτερα πράγματα. «Πρέπει να γκρεμίσουμε τα τείχη και να μας γνωρίσει περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στη συνέχεια στην Αμερική».

H πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου στηρίχθηκε από πλήθος κόσμου, ενώ δεν έλειψαν και οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, των επιστημονικών φορέων καθώς και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις