Επιχειρήσεις

Ανακοινώθηκε deal για Ελλάκτωρ - Η Motor Oil παίρνει τις μετοχές των εφοπλιστών


Επιβεβαιώνονται και επίσημα οι πληροφορίες ότι ο όμιλος Βαρδινογιάννη γίνεται βασικός όμιλος της Ελλάκτωρ, αποκτώντας μέσω της Motor Oil το πακέτο μετοχών (περίπου 31%) που κατείχαν οι εφοπλιστές Δημήτρης Μπάκος και Γιάννης Καϋμενάκης.

  Οι εταιρείες Greenhill Investments και Kiloman Holdings συμφερόντων των δύο επιχειρηματιών ανακοίνωσαν την πώληση του συνόλου των μετοχών Ελλάκτωρ που κατείχαν, χωρίς να δώσουν πληροφορίες για το τίμημα και για τους λοιπούς όρους της συμφωνίας.

Οπως αναφέρεται σε προηγούμενο σχετικό δημοσίευμα του Sofokleousin, το συμφωνηθέν τίμημα ανέρχεται σε 180-190 εκατ. ευρώ, αποφέροντας κεφαλαιακό κέρδος περίπου 50 εκατ. ευρώ στους δύο εφοπλιστές. Αυτό το τίμημα αντιστοιχεί σε premium περίπου 22% επί της τρέχουσας χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής.

Παράλληλα ο όμιλος Βαρδινογιάννη/Motor Oil αποκτά το 75% της εταιρείας ΕΛΤΕΧ Άνεμος, θυγατρικής της Ελλάκτωρ, η οποία διαθέτει αιολικά πάρκα εν λειτουργία, υπό κατασκευήν και αδειοδοτημένα. Αυτό το μέρος τη συμφωνίας αναμένεται να ανακοινωθεί από την Motor Oil η από την Ελλάκτωρ, που είναι αντίστοιχα η αγοράστρια και η πωλήτρια. 

Στην κοινή ανακοίνωση τους οι εταιρείες Greenhill και Kiloman τονίζουν ότι η απόφαση των κ. Μπάκου-Καϋμενάκη να πουλήσουν τη συμμετοχή τους και να αποχωρήσουν από την Ελλάκτωρ, ήταν η κατάληξη μακράς περιόδου αντιπαραθέσεων μετόχων και ήρθε σε συνέχεια της απόρριψης από την Reggeborgh της επίσημης προσφοράς τους για εξαγορά των μετοχών Ελλάκτωρ που κατέχει το ολλανδικό γκρουπ.

ΟΙ δύο αποχωρούντες μεγαλομέτοχοι αναφέρουν ότι με την αποδοχή της ελκυστικής πρότασης που δέχθηκαν από τη Motor Oil «κλείνει τον κύκλο της επένδυσης που είχε ξεκινήσει με διαφορετικές προοπτικές, στρατηγική και όραμα. Ταυτόχρονα ελπίζουμε ότι θα τερματίσει τις ενδομετοχικές διαμάχες που επί μακρού χρόνου λάμβαναν χώρα στην εταιρεία.

Οι επιχειρηματίες κ.κ. Δημήτρης Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης και Αλέξανδρος Εξάρχου δηλώνουν ότι θα ενισχύσουν την εγχώρια επενδυτική τους δραστηριότητα, πιστεύοντας στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Το επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθούν τα νέα επενδυτικά σχέδια σε επιλεγμένους κλάδους».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα