Οικονομία

Ανακοινώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ β’ τριμήνου – Τι προσδοκά η κυβέρνηση


Η κυβέρνηση και δη το οικονομικό επιτελείο ευελπιστούν σε θετικά νέα από τις σημερινές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ αναφορικά με την πορεία του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του 2018. 

Το ΥΠΟΙΚ ευελπιστεί ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα είναι μεγαλύτερος από το 2,3% του ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου της χρονιάς, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα αποβεί άκρως θετική, τόσο για την εικόνα της χώρας στις διεθνείς αγορές, όσο και ενόψει των πρώτων μεταμνημονιακών διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Με «προίκα» τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, η κυβέρνηση μπορεί να επιχειρηματολογήσει με μεγαλύτερη βεβαιότητα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2018-κυρίως για το υπερπλεόνασμα άνω των 700 εκατ.ευρώ- και να διεκδικήσει με μεγαλύτερη θέρμη επιδιώξεις όπως η μη περικοπή των συντάξεων το 2019.

Πέραν από την απόκτηση ισχυρού διαπραγματευτικού χαρτιού για τις επικείμενες διαβουλεύσεις με τους Θεσμούς, τα θετικά στοιχεία που αφορούν το ΑΕΠ του β΄τριμήνου, μπορούν να αποτελέσουν και ηχηρό σήμα για τις αγορές, ενόψει μάλιστα και των νέων εγχειρημάτων του ΥΠΟΙΚ για έκδοση ομολόγων σε συνεργασία με τον ΟΔΔΗΧ.
 

Διαβάστε επίσης