Τουρισμός

Άμστερνταμ: Πόλος έλξης τουριστών το ψάρεμα... πλαστικών


Πόλο έλξης τουριστών αρχίζουν να αποτελούν δραστηριότητες που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Άμστερνταμ, όπου το τελευταίο και πολύ ενδιαφέρον "what to do" για τους επισκέπτες είναι το ψάρεμα... πλαστικών απορριμμάτων!

Μια ολλανδική εταιρεία προσφέρει στους τουρίστες τη δυνατότητα να βγουν για δίωρο ψάρεμα πλαστικών στα κανάλια της πόλης.

Η «Plastic Whale», η πρώτη επαγγελματική εταιρεία αλίευσης πλαστικών στον πλανήτη, δημιουργήθηκε πριν εφτά χρόνια με στόχο να ναυπηγήσει μια βάρκα από πλαστικά απορρίμματα. Σήμερα, διαθέτει «αλιευτικό» στόλο από δέκα τέτοιες βάρκες.

Η «Πλαστική Φάλαινα» συνοψίζει την αποστολή της στην παρακάτω φράση: «Επιθυμούμε να κάνουμε τα νερά του πλανήτη να είναι χωρίς πλαστικό και να δημιουργήσουμε αξία από τα πλαστικά απορρίμματα».

Γι' αυτόν τον σκοπό, οργανώνει, σε συνεργασία με γνωστή πλατφόρμα ενοικίασης κατοικιών, βόλτες στις οποίες οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να δουν από το νερό το ιστορικό κέντρο της ολλανδικής πρωτεύουσας και να περισυλλέξουν με ειδικές απόχες πλαστικό από τα κανάλια. Με αυτό το υλικό, θα ναυπηγήσουν και άλλες βάρκες για «ψάρεμα».

Επιπλέον, συνεργαζόμενη με την εταιρεία επίπλων, οι άνθρωποι της «Πλαστικής Φάλαινας» παρουσίασαν προσφάτως μια σειρά επίπλων γραφείου (όλα κατασκευασμένα από πλαστικά απορρίμματα που αλιεύθηκαν από τα κανάλια του Άμστερνταμ).

Μέρος των εσόδων θα διατίθεται για την ενίσχυση πρωτοβουλιών που θέλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της «πλαστικής σούπας» της Γης.

Διαβάστε επίσης