Ενέργεια

ΑΜΚ αποφάσισε η ΓΣ της Ελλάκτωρ - Απογειώνεται η μετοχή


Θα εκδοθούν 1,25ν/2π μετοχές, με τιμή διάθεσης 0,90 ευρώ

Με την απαιτούμενη πλειοψηφία 2/3 των παρισταμένων, η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ ενέκρινε την πρόταση της - προσκείμενης στη Reggeborgh - διοίκησης της εταιρείας, για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου 120,5 εκατ. ευρώ. Μπαίνει έτσι ένα τέλος στη διελκυστίνδα μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων ομάδων μεγαλομετόχων και μπορεί να αντιμετωπισθεί το ταμειοκό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η α"Ακτωρ", που είναι ο βραχίονας του ομίλου στις κατασκευές.

 Η απόφαση είχε άμεσο αντίκτυπο στο χρηματιστήριο,όπου η μετοχή της Ελλάκτωρ "αποειώθηκε" στο +13,8%, με μεγάλο όγκο συναλλαγών.

Η "ομάδα των εφοπλιστών" (Καϋμενάκης- Μπάκος και αδελφοί Καλλιτσάντση) ψήφισαν  κατά της πρότασης, μετά την απόρριψη της πρότασης για αντικατάσταση του ΔΣ. Δήλωσαν όμως ότι αφού η ΓΣ αποφάσισε ΑΜΚ, θα συμμετάσχουν σ' αυτήν εγγραφόμενοι και για επιπλέον μετοχές πέραν του ποσοστού που τους αναλογεί.

H αύξηση θα πραγματοποιηθεί με έκδοση 133,9 εκατ. νέων μετοχών, που θα διατεθούν με δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων, με τιμή διάθεσης 90 λεπτά ανά μετοχή και αναλογία 1,25 νέες μετοχές για κάθε 2 παλαιές.

 Πού θα χρησιμοποιηθούν τα νέα κεφάλαια

Τα κεφάλαια που θα  θα αντληθούν θα διατεθούν ως εξής:

2. Περίπου 100 εκατ. θα εισφερθούν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής Άκτωρ

- Τα υπόλοιπα 20,5 εκατ. θα χρησιμοποιηθεί από την Ελλάκτωρ για τη χρηματοδότηση και επιτάχυνση των επενδύσεων στους τομείς της ενέργειας.

Για τα 100 εκατ. ευρώ που θα διοχετευθούν στην Ακτωρ, διευκρινίζεται ότι τα 55 εκατ. θα διατεθούν για την υποχρεώσεων από δραστηριότητες στην Ελλάδα, ενώ τα 45 εκατ. θα χρησιμοποιηθούν για χρηματοδότηση τηης κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων στο εξωτερικό.

Αποφάσεις για το μέλλον

Πριν ληφθεί απόφαση για ΑΜΚ, η γενική συνέλευση (στην οποία παρίσταντο μέτοχοι εκπροσωπούντες το 81,98%), είχε απορρίψει κατά πλειοψηφία (66,70%) την πρόταση ανάκλησης των μελών του διοικητικού συμβουλίου , που είχε υποβάλει η Greenhill των εφοπλιστών Καϋμενάκη και Μπάκου.

Σε ομιλία του ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Α. Ξενόφος, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται από την διοίκηση για να μπει ο Όμιλος σε βιώσιμη τροχιά. "Οι αποφάσεις που θα πάρετε σήμερα, θα κρίνουν το μέλλον του Ομίλου", ανέφερε.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Greenhill Ιάκωβος Βινιέρης, ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση που εγκριθεί η πρόταση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, οι μεγαλομέτοχοι Καϋμενάκης και Μπάκος θα συμμετάσχουν στην ΑΜΚ, τόσο για τα δικαιώματα που τους αναλογούν όσο και στα τυχόν αδιάθετες μετοχές.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης