Επιχειρήσεις

ΑΜΚ 72,6 εκατ. από την Trastor


Το καλό χρηματιστηριακό κλίμα, οι θετικές προοπτικές στην ελληνική αγορά ακινήτων και το αυξανόμενο ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών δίνουν τη δυνατότητα  σε εταιρείες του κλάδου να προσφύγουν στην αγορά προς άντληση κεφαλαίων που θα αξιοποιηθούν σε νέες επενδύσεις.

Μετά τη Lamda και την Briq του ομίλου Φέσσα/Quest σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προχωρά και η εταιρεία ακίνητης περιουσίας Trastor, που ελέγχεται από την αμερικανική Wred και την Τράπεζα Πειραιώς.

Η Trastor  θα αντλήσει συνολικά 72,6 εκατ. ευρώ. Τα 31,5 εκατ. θα είναι νέο χρήμα που θα εισφερθεί από τους νυν μετόχους με άσκηση δικαιώματος συμμετοχής στην ΑΜΚ. Τα 41,1 εκατ. θα προέλθουν από μετοχοποίηση ποσού που έχει καταβληθεί σε μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο το οποίο εκδόθηκε πρόσφατα.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα γίνει με έκδοση 73,9 νέων ανά 100 υφιστάμενες μετοχές. Η τιμή διάθεσης θα είναι 0,90 ευρώ.
Οι δύο βασικοί μέτοχοι Wred και Τράπεζα Πειραιώς γνωστοποίησαν ότι θα συμμετασχουν στην ΑΜΚ ασκώντας το σύνολο των δικαιωμάτων τους και θα εγγραφούν για επιπλέον μετοχές που θα μείνουν  ενδεχομένως αδιάθετες.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα