Διεθνή

Αμετακίνητος ο Ιταλός πρωθυπουργός για μεγάλες τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό


Αμετακίνητος εμφανίστηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, για περίπτωση σημαντικών τροποποιήσεων στον προϋπολογισμό της χώρας, ενώ και ο υπουργός οικονομικών επισήμανε ότι θα συνεχιστεί η πορεία προς την προσπάθεια για μείωση του δημόσιου χρέους της. 

«Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στον προϋπολογισμό, ο οποίος έτυχε επεξεργασίας και μελέτης. Μπορεί να λάβουμε υπόψη μας μόνο κάποια επιμέρους παρέμβαση», είπε ο Κόντε από την Αντίς Αμπέμπα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Από την μεριά του, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο υπουργός οικονομικών Τζοβάνι Τρία υπογράμμισε από το Μπαλί ότι «η Ιταλία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να ακολουθεί την οδό της μείωσης του δημόσιου χρέους της».

Σε συνάντησή του με τον αμερικανό υπουργό οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, ο Τρία «επιβεβαίωσε την πρόθεση να συνεχιστεί ο εποικοδομητικός διάλογος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις χώρες της ευρωζώνης» και «επανέλαβε ότι η Ιταλία θέλει να έχει έναν θετικό και ενεργό ρόλο στην διαδικασία ενίσχυσης του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Διαβάστε επίσης