Πολιτική

«Άμεσα μέτρα κατά της ακρίβειας» ζήτησε ο Νίκος Παπανδρέου στην Ευρωβουλή


Τη λήψη «άμεσων μέτρων κατά της ακρίβειας» ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Παπανδρέου από τους Ευρωπαίους ηγέτες στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε δύο ακόμη θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος: στην ανάγκη αποζημιώσεων στη Θεσσαλία και στην αποφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη.

Τα ζητήματα έθεσε ο κ. Παπανδρέου με παρέμβασή του στη συζήτηση για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου 2023 και για την προετοιμασία της έκτακτης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 1ης Φεβρουαρίου 2024.

Στην ομιλία του, ο ευρωβουλευτής επεσήμανε ότι η βελγική προεδρία πρέπει «να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο με την ομολογουμένως πετυχημένη προεδρία του Πέντρο Σάντσες. Να έχει ως προτεραιότητες την κλιματική αλλαγή, την οικονομική ανάκαμψη και τη διεύρυνση».

Για την κλιματική αλλαγή, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δράσει άμεσα και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη Θεσσαλία, ζητώντας τη γρήγορη αποζημίωση και, παράλληλα, τη λήψη προληπτικών μέτρων.

Επίσης, τόνισε την ανάγκη της διεύρυνσης με άμεση έμφαση στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά επεσήμανε ότι «πρέπει να σέβονται το κράτος δικαίου και να μην έχουμε φαινόμενα όπως την φυλάκιση του δημάρχου Μπελέρη» του οποίου ζήτησε την άμεση απελευθέρωση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα