Αγορές

Αλλάζουν ρότα οι αγορές, κόκκινο ταμπλό στο ΧΑ


Σε πτωτική τροχιά επιστρέφουν οι χρηματιστηριακές αγορές, μετά το πενθήμερο μινι ράλι που συνεχίστηκε χθες με καταλύτη τις προτάσεις της Κομισιόν για το μεγάλο πακέτο στήριξης των ευρωπαϊκών οικονομιών. Κόκκινο ταμπλό στο ΧΑ, μεγάλες απώλειες στις τραπεζικές μετοχές που είχαν αποφέρει εντυπωσιακά βραχυχρόνια κέρδη, πτώση της τάξεως του 1,2%-1,5% καταγράφουν οι δείκτες σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο, Παρίσι.

Ισχυρές πιέσεις εκδηλώνονται στην ελληνική αγορά, καθώς επιχειρείται κατοχύρωση βραχυχρόνιων κερδών, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι κινήσεις αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων που ακολουθούν τους δείκτες της Morgan Stanley (MSCI).

Στο επίκεντρο της προσοχής οι τραπεζικές μετοχές, που συνεχίζουν να δίνουν τόνο στις συναλλαγές και κατεύθυνση στην αγορά.
 Μέχρι στιγμής έχουν κινηθεί με μεγάλες διακυμάνσεις, παραμένοντας στο κόκκινο με μεγάλες απώλειες.
Ο κλαδικός τους δείκτης πήγε αρχικά μέχρι -6,47%, γύρισε στο -2,85% και αυτή την ώρα  υποχωρεί κατά 4,15%. Στο κόκκινο όλες οι μετοχές του κλάδου. Eurobank -6,2%, Εθνική -3,3%, Attica -2,8%, Πειραιώς -2,5%, Alpha -2,1%.

Ο Γενικός Δείκτης πήγε μέχρι -1,85% στις 652,7 μονάδες και τώρα βρίσκεται στις 657,7 υποχωρώντας κατά 1,10%.
 Περίπου 1,70% χάνει ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης στις 1.582,8 μονάδες.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ξεχωρίζει η ΔΕΗ (+4%), που ανακάμπτει σήμερα μετά από παρατεταμένη διολίσθηση τις προηγούμενες μέρες. Ακολουθούν ΕΧΑΕ +2,3%, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή +1,5%.

Στον αντίποδα Coca-Cola -2,6%, ΟΛΠ, Aegean και ΟΠΑΠ -2,2%, ΕΛΠΕ και Jumbo -1,8%, Βιοχάλκο, Lamda και Σαράντης -1,6%.

Διαβάστε επίσης