Επιχειρήσεις

Αλλάζει χέρια και η οινοποιία "Κουρτάκης" -Πολλές εξαγορές στον κλάδο


Ξαναμοιράζεται η "τράπουλα" στον κλάδο οινοποιίας, όπου παραδοσιακές φίρμες έχουν εξαφανιστεί ή αγωνίζονται να επιβιώσουν υπό νέα ιδιοκτησιακά σχήματα, ενώ νέοι παίκτες επιχειρούν να αποκτήσουν ισχυρή παρουσία, πραγματοποιώντας εξαγορές.

Ισχυρό επιχειρηματικό πόλο στον κλάδο προσπαθεί να δημιουργήσει ο όμιλος Γεωργιάδη, που ελέγχει την εισηγμένη εταιρεία ακινήτων Premia και εξαγόρασε τον "Μπουτάρη", ενώ εκδηλώνει ενδιαφέρον να αναλάβει τη διάσωση-εξυγίανση της οινοποιίας "Τσάνταλη"

Την παρουσία του στην αγορά ενισχύει και ο όμιλος Αναστασίου, που ελέγχει την Cavino και τα τελευταία χρόνια διευρύνει τις δραστηριότητες της, εμπλουτίζοντας συνεχώς το χαρτοφυλάκια παραγόμενων και διακινούμενων προϊόντων. Τελευταία κίνηση η εξαγορά της βορειοελλαδίτικης παραδοσιακής αποσταγματοποιίας "Μπαμπατζίμ"

Βήματα επέκτασης πραγματοποιεί και ο όμιλος Μάντη, που πέρασε από τις εμπορικές στις παραγωγικές δραστηριότητες, εξαγοράζοντας την "Μαλαματίνα". Επόμενη κίνηση θα είναι η εξαγορά της ιστορικής οινοποιίας "Κουρτάκη", που κατείχε επί δεκαετίες την πρώτη θέση στον κλάδο όσον αφορά τον τζίρο και τις εξαγωγές.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κουρτάκης που έχει κληρονομήσει την εταιρεία, σκοπεύει να την πουλήσει και βρίσκεται ήδη κοντά σε συμφωνία με την οικογένεια Μάντη. Οπως αναφέρεται από πηγές του κλάδου, το deal είναι θέμα χρόνου, καθώς δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο τίμημα που προσφέρεται και στις απαιτήσεις του νυν ιδιοκτήτη.

 Με την εξαγορά αυτή ο όμιλος Μάντη θα ενισχύσει το παραγωγικό δυναμικό του, θα διευρύνει το χαρτοφυλάκιο του και θα κερδίσει σημαντικά μερίδια στην εγχώρια αγορά και στις εξαγωγές προϊόντων οινοποιϊας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις