ΕΥΖην

Alice Cooper: "Το Rock n' Roll πρέπει να είναι α-πολιτικό"


Την έντονη απέχθειά του για την ανάμειξη μουσικής και πολιτικής αποκάλυψε ο Alice Cooper σε νέα συνέντευξή του.

«Δεν μιλάω ποτέ για πολιτική… μισώ την πολιτική. Δεν νομίζω ότι το rock 'n' roll και η πολιτική ανήκουν στο ίδιο κρεβάτι μαζί, αλλά πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ανήκουν -- επειδή έχουμε φωνή και πρέπει να χρησιμοποιούμε τη φωνή μας. Αλλά και πάλι, το rock 'n' roll πρέπει να είναι α-πολιτικό, νομίζω» είπε ο βετεράνος της ροκ στο Creative Loafing Tampa Bay.

«Όταν οι γονείς μου άρχιζαν να μιλούν για πολιτική, άνοιγα τους [Rolling] Stones όσο πιο δυνατά μπορούσα. Δεν θέλω να ακούω για πολιτική και εξακολουθώ να νιώθω έτσι».

Ο Αμερικανός θρύλος του shock rock, αναφερόμενος στις ζωντανές εμφανίσεις του, είπε ότι η μουσική του και τα σόου του είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν «διακοπές από το CNN». «Δεν κάνω κήρυγμα εκεί πάνω και δεν χτυπάω κανέναν… δεν πάω ποτέ εκεί και σου λέω ποιον να ψηφίσεις» ανέφερε.

Ο Cooper ρωτήθηκε για τη σχέση του με τον ακροδεξιό μουσικό Τεντ Νούτζεντ και απάντησε ότι «αντέχει αυτή τη στιγμή» σε ένα πολιτιστικό και πολιτικό τοπίο που χαρακτηρίζεται ολοένα και περισσότερο από την πόλωση.

«Ο Τεντ κι εγώ μεγαλώσαμε μαζί στο Ντιτρόιτ» παρατήρησε ο Alice Cooper, τονίζοντας ότι «ήταν πάντα το στόμα που φώναζε με θυμό. Τον βλέπω σαν ιδιαίτερη οντότητα» είπε.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα