ΕΥΖην

Alexander McQueen SS21: Ταινία μικρού μήκους σε σκηνοθεσία Jonathan Glazer (fashion show video)


Για να παρουσιάσουν τις συλλογές τους της σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021 (SS21) οι οίκοι μόδας αναζήτησαν νέους τρόπους , καθώς οι επιδείξεις ήταν αδύνατες λόγω της πανδημίας της COVID-19. Ως αποτέλεσμα, υπήρξαν παρουσιάσεις μέσω live streaming έως και βιντεοπαιχνίδια.

Ο οίκος Alexander McQueen επέλεξε μια ταινία μικρού μήκους για να παρουσιάσει τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 21. Η ταινία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Βρετανό σκηνοθέτη Jonathan Glazer, γνωστό από το φιλμ επιστημονικής φαντασίας του 2013 «Under the Skin».

Η ταινία, πρότζεκτ αφηρημένης τέχνης με τίτλο "First Light", προβάλλει μοντέλα που φορούν δημιουργίες του οίκου από τη γυναικεία συλλογή Άνοιξη 2021 και την αντρική συλλογή Φθινόπωρο 2021 να κινούνται, στις όχθες του ποταμού Τάμεση και να βουτούν στα θολά νερά την αυγή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του McQueen, οι συλλογές χαρακτηρίζονται από την αίσθηση της επιστροφής στο Λονδίνο, καθώς ο βρετανικός οίκος μετά από πολλά χρόνια στο Παρίσι, επέστρεψε εκεί όπου ιδρύθηκε.
 
Η διευθύντρια δημιουργικού του οίκου, Σάρα Μπάρτον τόσο με τα ρούχα όσο και με την ταινία ήθελε να δημιουργήσει μια ωδή στο Λονδίνο - την πατρίδα της και τη γενέτειρα του εκλιπόντος ιδρυτή του οίκου Alexander McQueen - σε μια πρωτοφανή στιγμή στην ιστορία της πόλης.
 
Στις σημειώσεις της για τις συλλογές η Σάρα Μπάρτον εξηγεί ότι, σε αντίθεση με τα όσα συμβαίνουν, τα ρούχα είναι φτιαγμένα για «έναν κόσμο γεμάτο συναισθήματα και ανθρώπινη σύνδεση».
 
Φορέματα από τούλι, σιλουέτες με έντονο όγκο, κορσέδες, δέρμα, κοσμήματα που θυμίζουν γλυπτά και η τσάντα Curve πρωταγωνιστούν στη γυναικεία συλλογή.

Οι ταινίες του Glazer - ιδιαίτερα το φιλμ Under the Skin, στο οποίο η Scarlett Johansson είναι εξωγήινη που καταναλώνει άντρες - έχει γίνει ένα επαναλαμβανόμενο σημείο αναφοράς για σχεδιαστές μόδας.

Ο Raf Simons χρησιμοποίησε τη μουσική της ταινίας για δύο από τις επιδείξεις του για τις συλλογές Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 και Άνοιξη/Καλοκαίρι 2015.

Διαβάστε επίσης