ΕΥΖην

Ταινία μικρού μήκους από τον οίκο Alexander McQueen (videos)


Μια ταινία μικρού μήκους έδωσε στη δημοσιότητα ο οίκος Alexander McQueen, για να εορτάσει την ανδρική κολεξιόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020, την οποία παρουσίασε στις αρχές της χρονιάς στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου.

Μια κολεξιόν που ήταν φόρος τιμής στον Βρετανό καλλιτέχνη Χένρι Μουρ και στην οποία ήταν σαφείς οι αναφορές στο αρ νουβό και σε παλιές βρετανικές τεχνικές (συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής beetling, τεχνικής του 18ου αιώνα που ξεκίνησε από τη Βόρεια Ιρλανδία).

Δείτε πιο κάτω τη γυναικεία κολεξιόν FW 2020/21

Στην ατμοσφαιρική ταινία που σκηνοθέτησε η Masha Vasyukova, μοντέλα τα οποία ήταν παρόντα στο ντεφιλέ του Ιανουαρίου, φορώντας τις δημιουργίες της Sarah Burton, της διευθύντριας δημιουργικού του οίκου, περιπλανώνται στους δρόμους.

Επίσης, στην ταινία «παρελαύνει» ένα σταυρωτό σακάκι πάνω στο οποίο με μπατίκ εμφανίζεται γαϊδουράγκαθο (το εθνικό λουλούδι της Σκωτίας), αλλά και ένα σύνολο το οποίο φιλοξενεί το όμορφο έργο του Χένρι Μουρ «Three-Quarter Figure».

Αν και ο Βρετανός καλλιτέχνης είναι περισσότερο γνωστός για τα μνημειωδών διαστάσεων μπρούτζινα γλυπτά του, η Burton εστίασε στις ονειρικές ζωγραφιές του λόγω της ασυνήθιστης «οργανικής αφαίρεσης που τα χαρακτηρίζει».

Όσο αφορά τη γυναίκα, δείτε στο video την κολεξιόν του οίκου Φθινόπωρο - Χειμώνας 2020/2021:

Διαβάστε επίσης