Χρηστικά

«Ακυρο» στη δήλωση Πετρόπουλου για δώρο Πάσχα


Τη δημιουργία  «εσφαλμένων εντυπώσεις» και «ψευδών προσδοκιών»  τρέχει να προλάβει η κυβέρνηση, διαμηνύοντας σε όλους τους τόνους ότι δεν έχουν βάση οι σημερινές δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταβληθεί έκτακτο επίδομα υπό μορφή Δώρου Πάσχα σε δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός,  ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε «πρώτη φορά το ακούω, ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο», ενώ παράγοντες του υπουργείου Εργασίας εξέφραζαν  επίσης την έκπληξη τους για την ανακίνηση θέματος καταβολής δώρου.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στον ραδιοσταθμό News247 είχε πει: «Λένε πολλοί ότι θα δώσουμε εκτάκτως ένα επίδομα (…). Αυτές είναι αποφάσεις που σχεδιάζονται κεντρικά και τις ανακοινώνει ο πρωθυπουργός».

Η δήλωση αυτή ερμηνεύθηκε ως επιβεβαίωση ότι σε κυβερνητικό επίπεδο εξετάζεται η δυνατότητα καταβολής έκτακτου βοηθήματος-«δώρου» σε χαμηλόμισθους του Δημοσίου και σε χαμηλοσυνταξιούχους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνισθεί τι ακριβώς εννοούσε ο υφυπουργός Εργασίας, αν επρόκειτο για εσφαλμένη διατύπωση απόψεων και προσωπικών του εκτιμήσεων, ή αν η φράση του σημαίνει ότι έχουν γίνει κάποιες διεργασίες στην κυβέρνηση για να δοθεί «δώρο Πάσχα» υπό μορφή έκτακτου βοηθήματος.

Ανασκευάζει ο Πετρόπουλος

Μετά το θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ο υφυπουργός  Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος έσπευσε να ανασκευάσει για να διαλυθούν παρεξηγήσεις και να αποφευχθούν περαιτέρω παρερμηνείες.

«Ουδέποτε δήλωσα ότι πρόκειται να καταβληθεί έκτακτο επίδομα», είπε. Επανέλαβε ακόμη ότι «τα θέματα αυτά αποτελούν αντικείμενο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα