Ελλάδα

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Σίφνος: Σας πιάνει άγχος ταξιδίου; 3 τρόποι να... ηρεμήσετε!


Οποιαδήποτε εποχή του χρόνου είναι υπέροχη να μας «ανοίξει την όρεξη»  για ταξίδι, κάνοντάς μας να αναζητούμε ακτοπλοϊκά εισιτήρια Σίφνος. Κι αν είναι φθινόπωρο ή χειμώνας πιάνουμε τα αστραφτερά διαφημιστικά φυλλάδια ή διατρέχουμε τις σελίδες με τα αποτελέσματα αναζήτησης. Όλοι γεμάτοι ενθουσιασμό μέχρι την ώρα του ταξιδιού. Όλοι; 

Κι ενώ οι περισσότεροι ενθουσιάζονται με την ιδέα του ταξιδιού, υπάρχουν κάποιοι που τρομοκρατούνται. Το άγχος του ταξιδιού πλέον έχει όνομα κι εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους, ακόμη και όταν σε κάποιους ανθρώπους εμφανίζεται ασυνείδητα.

Πως να διαχειριστείτε το άγχος ταξιδίου

Για κάποιους απλώς και μόνο το να απομακρυνθούν από το ασφαλές περιβάλλον του σπιτιού και των οικείων τους, αρκεί για να πυροδοτήσει το άγχος ταξιδίου. Ειδικά μάλιστα σε ανθρώπους που πάσχουν από κρίσεις πανικού. 

Επιπρόσθετα το να συναντά κανείς νέους ανθρώπους ή να δοκιμάζουμε νέα πιάτα μπορεί να μας αγχώνει. Έτσι αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές μπορεί να σας βοηθήσουν στο να είναι πιο εύκολο το επόμενο ταξίδι σας. 

1.    Προγραμματίστε την εμφάνιση του άγχους ταξιδίου

Το άγχος ταξιδίου θα κάνει την εμφάνισή του και το ξέρετε. Βάλτε το λοιπόν στο πρόγραμμα και λάβετε τα μέτρα σας και πάρτε μαζί σας πράγματα που σας χαλαρώνουν. Ναι, ακριβώς όπως τα μικρά παιδιά παίρνουν το αρκουδάκι τους, φροντίστε να έχετε μια λίστα με την αγαπημένη σας μουσική στο κινητό για να είστε ήρεμοι στη διάρκεια του ταξιδιού. Επίσης βάλτε μαζί σας ένα μαξιλάρι ταξιδιού, ώστε να κοιμηθείτε ή απλώς να χαλαρώσετε.

2.    Αναζητάτε ακτοπλοϊκά εισιτήρια Σέριφος; Φανταστείτε ότι είστε ήδη εκεί!

Πριν την επιβίβαση και όσο κοιτάζετε τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Σέριφος υπενθυμίστε στον εαυτό σας, γιατί ταξιδεύετε. Φανταστείτε όσα όμορφα θα ζήσετε στο νησί, τα μέρη που θα επισκεφθείτε, τις εξαιρετικές θάλασσες, που θα απολαύσετε το κολύμπι. 
Κλείστε τα μάτια και βρεθείτε νοερά σε όμορφα μέρη, που θα θέλατε να επισκεφθείτε. Είστε σίγουροι, ότι δε θα το μετανιώσετε σε έναν χρόνο από τώρα, αν δεν πάτε;

3.    Από τεχνικές χαλάρωσης, πως πάτε;

Θέστε σε ενέργεια τις τεχνικές χαλάρωσης, που έχετε δοκιμάσει και λειτούργησαν και στο παρελθόν. Δεν έχετε κάποιες; Εμπνευστείτε από τις παρακάτω.

  • Φέρτε στο μυαλό σας μια εικόνα, που έχει ηρεμιστική επίδραση πάνω σας. Εναλλακτικά μπορείτε να έχετε κάποιο αντικείμενο, που έχει την ίδια επίδραση. Όπως τα παιδιά έχουν το μεταβατικό αντικείμενο, ένα αρκουδάκι, αυτοκινητάκι, βιβλίο, έτσι κι εσείς βρείτε αυτό που θα πάρει τη σκέψη σας μακριά από τους φόβους σας. Επίσης μπορείτε να συγκεντρωθείτε σε ένα βιβλίο ή μια ταινία, που θα αποσπάσει τη σκέψη σας από τον φόβο του αγνώστου.
     
  • Κάντε θετικές δηλώσεις προς τον εαυτό σας, όπως «είμαι ασφαλής», για να ηρεμήσετε το μυαλό σας.
     
  • Έχει αποδειχθεί ότι οι μακριές, αργές αναπνοές μας ηρεμούν. Εισπνεύστε αργά από τη μύτη, κρατήστε για λίγα δεύτερα την ανάσα, εκπνεύστε σε διπλό χρόνο αργά. Έτσι δε θα παίρνετε τις σύντομες, γρήγορες ανάσες, που είναι γνωστό, ότι αυξάνουν το άγχος. 
     
  • Μάθετε να διαλογίζεστε, καθώς και αυτή η τεχνική βοηθά τη μείωση του άγχους. Κι αν πιστεύετε, ότι δεν «το έχετε», το ξέρετε ότι το να χαθείτε στη μουσική ή να ονειροπολείτε, θεωρείται διαλογισμός; Ο σε τακτικά διαστήματα διαλογισμός σας βοηθά να παραμείνετε ψύχραιμοι για σε βάθος χρόνου.

Αν έχετε δοκιμάσει κάποιες από τις τεχνικές αυτές και δεν πιάνουν, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να επισκεφθείτε έναν ειδικό. Μπορεί να σας προτείνει τεχνικές ή θεραπεία για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις