Ελλάδα

Άκρως προβληματική η εύρεση φοιτητικής στέγης στη Ρόδο


Άκρως προβληματικά είναι τα πράγματα με την εύρεση φοιτητικών κατοικιών στο νησί της Ρόδου, αφού κάθε χρόνο όλο και λιγότερα διαμερίσματα διατίθενται προς ενοικίαση, ειδικά στην πόλη της Ρόδου, όπου βρίσκονται και οι σχολές του πανεπιστημίου Αιγαίου.

Βασική αιτία για την έλλειψη κατοικιών είναι οι πλατφόρμες ενοικίασης σπιτιών σε τουρίστες, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια στο νησί.

«Δεν υπάρχουν πλέον διαμερίσματα παρά ελάχιστα» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μιχάλης Ευσταθίου κτηματομεσίτης και επισημαίνει ότι πράγματι το πρόβλημα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό.

Ήδη αρκετοί γονείς νέων φοιτητών, εν αναμονή των αποτελεσμάτων έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση διαμερισμάτων στο νησί, χωρίς αποτέλεσμα.

Βασική αιτία είναι επίσης το γεγονός, όπως επισημαίνει ο κ. Ευσταθίου ότι εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια δεν έχουν αναγερθεί λόγω της οικονομικής κρίσης νέες οικοδομές στην πόλη, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο τα πράγματα να γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Με δεδομένο μάλιστα ότι οι φοιτητικές εστίες που υπάρχουν (πρόκειται για μικρά ξενοδοχεία που μισθώνει το πανεπιστήμιο Αιγαίου) καλύπτουν μόνο ένα μικρό μέρος των αναγκών των φοιτητών προκαλούνται αδιέξοδες καταστάσεις.

Μία ακόμα αιτία που επιδεινώνει το πρόβλημα είναι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έρχονται για να εργαστούν στις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού εργαζόμενοι από άλλες περιοχές της Ελλάδας αρκετοί εκ των οποίων μένουν στην πόλη της Ρόδου ενοικιάζοντας όσα σπίτια προσφέρονται.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ευσταθίου ελάχιστα είναι πλέον τα διαμερίσματα που διατίθενται σε φοιτητές και όσα υπάρχουν γίνονται ανάρπαστα με μίσθωμα 350 έως 380 ευρώ (επιπλωμένα), ενώ στο κέντρο της πόλης υπάρχουν επίσης στούντιο που ενοικιάζονται από 250 έως 300 ευρώ.

Διαβάστε επίσης