Ελλάδα

"Κυνήγι θησαυρού" το φοιτητικό σπίτι στο Βόλο


Έλλειψη διαθέσιμων διαμερισμάτων προς ενοικίαση παρουσιάζεται στον Βόλο, εξ αιτίας της μεγάλης αύξησης των φοιτητών και όσων γενικότερα επιθυμούν να κατοικήσουν στην πόλη, αλλά και επειδή τα τελευταία χρόνια έχει εμφανισθεί η χρονομίσθωση και σπανίως χτίζονται νέες μεγάλες οικοδομές για κατοικία.

Οι φοιτητές κυρίως που ψάχνουν να βρουν διαμέρισμα στο κέντρο είναι εξαιρετικά δύσκολο και σύμφωνα με το κτηματομεσιτικό γραφείο του Δημήτρη Τζαμτζή, μία γκαρσονιέρα 15ετίας και με 25-35 τ.μ. περιφερειακά του κέντρου (Άγιος Κων/νος, Ηλίσια, Μεταμόρφωση, Άγιος Βασίλειος) κοστίζει μηνιαίως μεταξύ 240 και 270 ευρώ.

Τα δυάρια 15ετίας εκτός κέντρου ενοικιάζονται μεταξύ 280 και 340 ευρώ τον μήνα, ενώ στον κεντρικό τομέα θα είναι 35 ετών και πάνω και οι τιμές τους είναι 280-300 ευρώ.

Όπως είπε ο ίδιος, «η έλλειψη καινούριων κατοικιών στον Βόλο, η παρουσία του Airbnb και η μεγάλη ζήτηση από τους χιλιάδες φοιτητές δίνει μια αύξηση στα ενοίκια της τάξης του 3%-4% σε ετήσια βάση».

Το μεσιτικό γραφείο του Κώστα Παπαδημητρίου δίνει παρόμοιες τιμές για διαμερίσματα και τονίζει ότι τα ελαχιστότατα καινούρια (5ετίας) στο κέντρο είναι πολύ ακριβά.

Μία γκαρσονιέρα 5-7 ετών,25-30 τ.μ. ενοικιάζεται μεταξύ 280 και 320 ευρώ, ενώ γκαρσονιέρες μεταξύ 15 και 35 ετών, δηλαδή παλαιές, έχουν χαμηλότερη τιμή και κυμαίνονται μεταξύ 150 και 250 ευρώ τον μήνα.

Στη Νέα Ιωνία πάντως κάποιος μπορεί να βρει πολύ καλύτερα καταλύματα και φθηνότερα. Υπάρχουν γκαρσονιέρες καινούριες, μεγάλες και σε άριστη κατάσταση με 250 ευρώ και αντίστοιχα δυάρια με 280-300 ευρώ, ενώ στο κέντρο του Βόλου ένα παλιό δυάρι (35ετίας) ενοικιάζεται το λιγότερο 200 ευρώ μηνιαίως, αλλά ένα δυάρι 15ετίας έχει τιμή ενοικίου μεταξύ 280 και 380 ευρώ.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια πολλοί φοιτητές, αλλά και οικογένειες, προτιμούν να ενοικιάζουν σπίτια σε προαστιακές περιοχές, αφού στον Βόλο υπάρχει ένα εξαιρετικά πυκνό και καλό δίκτυο αστικών συγκοινωνιών και με εισιτήρια πολλαπλών διαδρομών.

Διαβάστε επίσης