Τράπεζες

Ακίνητα 820 εκατ. βγάζει προς πώληση η Τρ. Πειραιώς


Το μεγαλύτερο deal θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική κτηματαγορά τους επόμενους μήνες, με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού που "τρέχει" η Τρ. Πειραιώς για την πώληση χαρτοφυλακίου 200 και πλέον ακινήτων, συνολικής αξίας 820 εκατ. ευρώ.

Στο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται 125 ιδιόκτητα ακίνητα αξίας περίπου 300 εκατ. τα οποία χρησιμοποιεί τώρα ή τράπεζα, καθώς και κατασχεθέντα επαγγελματικά  συνολικής αξίας άνω των 500 εκατ. ευρώ. Μεταξύ αυτών το νεοκλασσικό κτίριο επί της οδού Πανεπιστημίου όπου στεγαζόταν η Αγροτική Τράπεζα, καθώς και 18 κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, όπου στεγάζονται υπηρεσίες της Τρ. Πειραιώς.

Ολα αυτά εισφέρονται σε εταιρεία ειδικού σκοπού και η τράπεζα θα πουλήσει εν συνεχεία το σύνολο των μετοχών της ή το πλειοψηφικό πακέτο. Μαζί με το χαρτοφυλάκιο θα πωληθεί και η εταιρεία Πειραιώς Real Estate, ως μηχανισμός διαχείρισης.

Στον προτιμητέο επενδυτή θα δοθεί δυνατότητα να δανειστεί από την Πειραιώς ποσό έως 55% της αξίας των ακίνητων και να εξοφλήσει τμηματικά το τίμημα.

Στη δεύτερη φάση της διαγωνιστική διαδικασίας έχουν προεπιλεγεί και συμμετέχουν 7 υποψήφιοι επενδυτές - οι  PIMCO, Lone Star, Bain, Davidson Kempner, Dromeus, Brook Lane και Resolu. Οι δεσμευτικές προσφορές θα κατατεθούν στις 19 Απριλίου.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα