Νέο Επιχειρείν

Αγνό παγωτό από πρόβειο γάλα από τον αγροτικό κτηνοτροφικό συνεταιρισμό Μεσοτόπου Λέσβου


Αγνό παγωτό από πρόβειο γάλα είναι το νέο προϊόν του αγροτικού κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Μεσοτόπου Λέσβου που διατίθεται από την προηγούμενη εβδομάδα στην αγορά.

Πρόκειται για ένα συνεταιρισμό αγροτών κτηνοτρόφων της δυτικής Λέσβου, που πριν περίπου δυο χρόνια αποφάσισε να σταματήσει τη διάθεση του γάλακτος σε εμπόρους και να παράγει γαλακτοκομικά προϊόντα με ικανοποιητικά ως τώρα αποτελέσματα.

Μεταξύ των άλλων το ότι οι παραγωγοί πληρώνονται το γάλα με τις μεγαλύτερες τιμές στο νησί, 90 λεπτά το κιλό πρόβειου γάλακτος και 59 λεπτά το κιλό γιδινού.

Τα προϊόντα του Συνεταιρισμού είναι σε όλα τα καταστήματα της Μυτιλήνης και σε δύο μεγάλα σούπερ μάρκετ. Επίσης διακινούνται σε πολλά καταστήματα της χώρας και στο εξωτερικό.

«Ξεκινήσαμε με την παραγωγή φέτας και τώρα έχουμε επεκταθεί στο λαδοτύρι, τη βιολογική φέτα, το γιαούρτι, τη μυζήθρα και άλλα γνωστά παραδοσιακά και πιο μοντέρνα προϊόντα» λέει ο διευθυντής του συνεταιρισμού Μάνος Κωνσταντιδέλλης.

Και συνεχίζει: «Το 2018 η τιμή του γάλακτος κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα γεγονός που έφερε σε απόγνωση τους παραγωγούς μας. Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το βήμα και να διεκδικήσουμε μερίδιο στην αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων. Πήραμε μεγάλο ρίσκο, θεωρώ όμως ότι δικαιωθήκαμε εκ του αποτελέσματος».

Στα άμεσα σχέδια του αγροτικού κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Μεσοτόπου Λέσβου είναι η δημιουργία τυροκομείου και μονάδας παραγωγής διάφορων γαλακτοκομικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων και προϊόντων ζαχαροπλαστικής.

«Στόχος να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, και να κρατήσουμε μέσα από αυτές τους νέους ανθρώπους στον τόπο μας» λέει ο κ. Κωνσταντιδέλλης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα