Ελλάδα

Αγία Παρασκευή: Η Βίλα Ιόλα "ανοίγει" με θεατρική παράσταση, πριν την αναπαλαίωση


Με μια θεατρική παράσταση, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ανοίγει για ένα τριήμερο τη Βίλα Ιόλα, πριν ξεκινήσουν οι εργασίες αναπαλαίωσης, προκειμένου ο εγκαταλελειμμένος χώρος να ξαναγίνει «ζωντανό» κύτταρο της πόλης.

Η Βίλα Ιόλα ανήκει πλέον στον δήμο και θα είναι μόλις η τρίτη φορά μέσα σε τρεις δεκαετίες, όπου θα ανοίξει η κλειστή για χρόνια πόρτα της.

Η πρώτη ήταν τον Ιούνιο του 2014, με μια παράσταση στην κεντρική σάλα για τη ζωή και το έργο του Αλέξανδρου Ιόλα, η δεύτερη το 2018 με την ίδια παράσταση στον προαύλιο χώρο και τώρα, η θεατρική παράσταση με τον τίτλο «Ο Θαυμαστός Κόσμος του Ιόλα», θα παρουσιαστεί στις 24, 25 και 26 Σεπτεμβρίου, ως ένας αποχαιρετισμός στην παλαιά μορφή του σπιτιού και ως αφετηρία στη νέα εποχή του.

Το έργο στηρίζεται στο βιβλίο του Νίκου Σταθούλη «Ιόλας» και έρχεται ως συνέχεια της παρουσίασης του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ «IOLAS WONDERLAND» στο Διεθνές Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Ιούνιο.

Το κείμενο και η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Χριστόφορου Αντωνιάδη, η πρωτότυπη μουσική του Menex, τα σκηνικά της Μαρίας Καβαλιώτη και οι φωτισμοί του Αλέξανδρου Φιλιακούδη.

Η ώρα έναρξης και τις τρεις ημέρες θα είναι στις 9 μ.μ. και η διάρκεια 60 λεπτά.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται η κράτηση θέσεων.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα και προβλεπόμενα μέρα προστασίας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα