Χρηστικά

Αδήλωτα τετραγωνικά: Τελευταία ευκαιρία για διορθωτικές δηλώσεις


Κλείνει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ, μέσω της οποία οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να υποβάλλουν… διορθωτικές δηλώσεις, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων και ξεχασμένα τετραγωνικά για τα ακίνητά τους. Με δεδομένο ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει αποφασίσει για παράταση των προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων, πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία που έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη δήλωση των ξεχασμένων τετραγωνικών, βρίσκεται στο «αέρα» από τα τέλη Απριλίου και αφορά ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δεν είχαν χρησιμοποιήσει τη σχετική ρύθμιση το προηγούμενο διάστημα. Πρόκειται επί της ουσίας για μια δεύτερη ευκαιρία, η οποία μάλιστα δεν συνοδεύεται από μεγάλες και δυσβάσταχτες αναδρομικές χρεώσεις.

Η υποβολή δήλωσης και η αποκάλυψη του πραγματικού αριθμού των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων τους στους δήμους, όπως αυτός είναι ήδη δηλωμένος στο Ε9 της Εφορίας συνεπάγεται πλήρη απαλλαγή από αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών φόρων και δημοτικών τελών, προστίμων και προσαυξήσεων (που φθάνουν μέχρι και το 200%) για χρονικές περιόδους πριν από το 2020.

Υπάρχει, όμως, και η… δυσάρεστη παράμετρος, αυτή που προβλέπει ότι η  υποβολή των αδήλωτων τετραγωνικών συνοδεύεται με προσαύξηση 20% στα οφειλόμενα τέλη της περιόδου από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι την ημέρα της υποβολής της δήλωσης.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα