Χρηστικά

Οι μεγαλοοφειλέτες άφησαν νέο «φέσι» 2,54 δισ.ευρώ!


Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί και καταδεικνύουν για μία ακόμη φορά πώς οι λίγοι, εν προκειμένω οι μεγαλοοφειλέτες, «φέσωσαν» ξανά την εφορία. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, 8.543 φορολογούμενοι, οι οποίοι χρωστούν υπέρογκα ποσά, δεν κατέβαλαν 2,549 δισ.ευρώ στην Εφορία το 2021.

Συγκεκριμένα, οι οφειλές τους τον φετινό Ιούλιο ανήλθαν στα 87,389 δισ.ευρώ,  ενώ στο περυσινό αντίστοιχο διάστημα ήταν στα 84,84 δις.ευρώ.  Το εντυπωσιακό, βεβαίως, είναι πως το 80% των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών, που υπολογίζονται σε 109 δις.ευρώ, προέρχονται από τους εν λόγω μεγαλοοφειλέτες! 

Οι λοιποί οφειλέτες της εφορίας, 33.480.530 τον αριθμό, χρωστούν 21,6 δισ.ευρώ. Εξίσου σημαντικό, ποιοτικό χαρακτηριστικό στην μίνι-ανάλυση αναφορικά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία είναι το ακόλουθο: κατά μέσο όρο κάθε μεγαλοοφειλέτης χρωστάει περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αντιστοίχως ένα μεγάλο ποσοστό των υπόλοιπων οφειλετών (34,5%), χρωστάει ποσά που κυμαίνονται από 50 έως 500 ευρώ.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του συνολικού ληξιπρόθεσμου υπολοίπου σε ετήσια βάση κατά 2,5 δισ. ευρώ προήλθε από τους οφειλέτες με ύψος οφειλής άνω του 1 εκατ. ευρώ.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα