Ελλάδα

5ετής κάθειρξη στον Στάθη Παναγιωτόπουλο για τα ερωτικά βίντεο


Ποινή 5ετούς κάθειρξης με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης στην πρώην παρουσιαστή τηλεοπτικών εκπομπών Στάθη Παναγιωτόπουλο,τον οποίο έκρινε ένοχο για τέλεση κακουργήματος. Η κατηγορία αφορούσε τη δημοσιοποίηση μέσω διαδικτύου οπτικοακουστικού υλικού με προσωπικές στιγμές πρώην ερωτικής συντρόφου του. 

Το Εφετείο αποφάσισε η εκτέλεση της ποινής να ανασταλεί για τρία χρόνια, ώσπου η υπόθεση να εκδικασθεί σε δεύτερο βαθμό. Ετσι ο 60χρονος τηλεπαρουσιαστής μένει εκτός φυλακής με χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, μεταξύ αυτών και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Από την πλευρά της καταγγέλλουσας υπεβλήθη αίτημα να γίνει η δίκη χωρίς δημόσιο ακροατήριο. Το αίτημα έγινε δεκτό.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του συνηγόρου υπεράσπισής του, ο πρώην τηλεπαρουσιαστής αποδέχεται την πράξη του, τονίζοντας ότι επρόκειτο για «πάθος», προϊόν διαπιστωμένης ψυχικής νόσου.

Για την ίδια υπόθεση ο Στ. Παναγιωτόπουλος είχε καταδικαστεί πέρυσι σε φυλάκιση 5 ετών με 3ετή αναστολή, και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ. Κατά της απόφασης ασκήθηκε έφεση από τον εισαγγελέα, με το σκεπτικό ότι η υπόθεση θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο δικαστήριο.

Επισημαίνεται ότι σε βάρος του εκκρεμούν διώξεις για άλλες τρεις ανάλογες υποθέσεις

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα