Ελλάδα

5 τρόποι για να κάνεις οικονομικές διακοπές


Ο πληθωρισμός και η αύξηση των τιμών στα καύσιμα είναι δύο παράμετροι, που επηρέασαν και τη συχνότητα των ταξιδίων, ακόμη και σύντομων, όπως το Ραφήνα-Μύκονος. Δεν είναι λίγοι εκείνοι, σε παγκόσμιο όχι μόνο εγχώριο επίπεδο, που σκέφτονται να περιορίσουν τις διακοπές τους. Αν κάνουν δηλαδή.

Ωστόσο όλοι γνωρίζουμε τα ευεργετικά οφέλη ενός ταξιδιού στον άνθρωπο. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο όλες οι οικογένειες να ξεκλέβουν κάθε τόσο λίγο χρόνο για χαλάρωση. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός για να δείτε, πως θα εξασφαλίσετε χρήματα για τις διακοπές σας.

1.    Βάλτε χρήματα στην άκρη

Ορίζοντας έναν προϋπολογισμό, ορίζετε τα όρια εντός των οποίων μπορείτε να ξοδέψετε στο ταξίδι σας. Ομοίως βάζετε και ταβάνι στο ποσό, που θα πρέπει να αποταμιεύσετε γι’ αυτό. Επίσης θέτετε τα έξοδά σας υπό επιτήρηση, ώστε να μην ξεφύγετε όσο είστε σε διακοπές. Πως θα διαμορφώσετε τον προϋπολογισμό σας;

  • Προσδιορίστε τις προτεραιότητές σας: Βάλτε κάτω και δείτε για ποιους σκοπούς θα ξοδέψετε, ενοικίαση αυτοκινήτου, κατάλυμα, φαγητό, δραστηριότητες κλπ
  • Προσθέστε όλα τα πιθανά έξοδα του ταξιδιού: Όλα τα μικροέξοδα, όπως εισιτήρια μέσων μεταφοράς, ή άλλα πιθανά απρόβλεπτα.
  • Κάντε την πρόσθεση όλων των παραπάνω. Στη συνέχεια αφού γνωρίζετε πόσα πρέπει να ξοδέψετε, ξέρετε και πόσα πρέπει να αποταμιεύσετε. Μπορείτε να δημιουργήσετε μάλιστα ειδικό λογαριασμό διακοπών και να καταθέτετε χρήματα σε αυτόν μηνιαία.

2.    Ραφήνα Τήνος; Σχεδιάστε εκ των προτέρων 

Ένα αυθόρμητο ταξίδι είναι υπέροχο. Ακόμη όμως κι ένα ταξίδι, όπως το Ραφήνα Τήνος, σύμφωνα μάλιστα με έρευνες αποδεικνύεται, ότι βγαίνει κερδισμένος όποιος προγραμματίζει τις διακοπές του. 

Όσον αφορά στο κατάλυμα, το να κάνετε κράτηση νωρίς αποδίδει πάντα, καθώς μπορείτε να βρείτε οικονομικές προσφορές κλείνοντας έγκαιρα.

3.    Επιλέξτε φθηνό προορισμό

Το να επιλέξετε φθηνότερο ή λιγότερο γνωστό προορισμό, δε σημαίνει ότι θα ευχαριστηθείτε τις διακοπές σας για να σας βγουν φθηνότερες διακοπές. Μπορεί να εξασφαλίσετε μια πιο ευχάριστη και χαλαρή εμπειρία, που δε θα περιλαμβάνει κοσμοσυρροή, υπερεκτιμημένη διαμονή και ατέλειωτες ουρές στα αξιοθέατα.

Επίσης είναι μια καλή ιδέα να επισκέπτεστε μέρη εκτός εποχής, ώστε να είναι πιο προσιτά οικονομικά. Επιλέξτε τη Βιέννη για καλοκαίρι, αντί Χριστούγεννα κ.ο.κ.

4.    Φανείτε ευέλικτοι με τις ημερομηνίες

Ο συγχρονισμός είναι το παν. Το να ταξιδέψετε στην κατάλληλη ημερομηνία μπορεί να σας αποφέρει σημαντικά χρήματα.
Είπαμε και παραπάνω, πως το να ταξιδεύετε εκτός εποχής μπορεί να φανεί πιο οικονομικό. Επίσης εκμεταλλευθείτε τα ταξίδια μεσοβδόμαδα. Αντί Σαββατοκύριακο ταξιδέψτε τη Δευτέρα και κερδίστε.

5.    Γλιτώστε χρήματα από τη διαμονή

Δε χρειάζεται να κάνετε εκπτώσεις στην άνεση ή στη βολή σας. Υπάρχουν κι εναλλακτικές:
Μείνετε σε ένα hostel, καθώς είναι οικονομικό. Αν ταξιδεύετε οικογενειακώς, ίσως χρειάζεστε μεγαλύτερο σπίτι. Εναλλακτικά μπορείτε να ανταλλάξετε σπίτια. Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες, όπου μπορείτε να ανταλλάξετε σπίτια και μάλιστα δωρεάν. 

Ραφήνα Άνδρος: Δε χρειάζεται να αδειάσει ο τραπεζικός σας λογαριασμός

Επιλέγοντας κοντινούς προορισμούς, κάνοντας ταξίδια όπως το Ραφήνα Άνδρος, δε χρειάζεται να αδειάσετε τον τραπεζικό της λογαριασμό. Με λίγη δημιουργική σκέψη, ευελιξία και σχεδιασμό, μπορείς να απολαύσεις τις διακοπές σου.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις