Χρηστικά

3,6 εκατ. οι ωφελούμενοι από το κοινωνικό μέρισμα


Περίπου 1,5 εκατομμύρια οικογένειες και συνολικά 3,6 εκατ. άτομα θα ωφεληθούν φέτος από το διανεμόμενο κοινωνικό μέρισμα, το οποίο θα ανέλθει σε 710 εκατ. ευρώ.

Η υποβολή αιτήσεων έχει αρχίσει από το βράδυ της Παρασκευής, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.koinonikomerisma.gr στην οοία οι ενδιαφερόμενοι εισέρχονται χρησιμοποιώντας τον προσωπικό τους κωδικό πρόσβασης στο TAXISnet.

Μέχρι την Κυριακή το βρ΄δυ είχαν υποβληθεί πάνω από 620.000 αιτήσεις.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, δήλωσε ότι το κοινωνικό μέρισμα δίνεται για δεύτερη χρονιά με πλήρη επίγνωση ότι «επιστρέφουμε χρήματα από το υπερπλεόνασμα στο τμήμα εκείνο του πληθυσμού που φτωχοποιήθηκε από την κρίση».

Η υπουργός τόνισε ότι είναι ένα μέτρο στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων, που στηρίζει και την κοινωνική συνοχή. «Παραλάβαμε το 2015 ένα κράτος διαλυμένο, με 3,9 εκατομμύρια συμπολίτες μας να βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού», τόνισε η κ. Φωτίου.

«Τώρα που οι δείκτες της ανεργίας πέφτουν και οι ρυθμοί ανάπτυξης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι θετικοί (2,2%), επανασχεδιάζουμε το κοινωνικό κράτος. Στόχος είναι να αρθούν οι μεγάλες κοινωνικές ανισότητες και το σύνολο των πολιτών να μετέχει στη δίκαιη ανάπτυξη», υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Διαβάστε επίσης