Υγεία

Ενημερώθηκε ο Β. Κικίλιας από τον Κινέζο πρέσβη για τον κοροναϊό- Αργεί το εμβόλιο


Ο Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε σήμερα στο υπουργείο Υγείας, με την Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, η οποία τον ενημέρωσε ότι οι κινεζικές αρχές έχουν αναστείλει όλες τις οργανωμένες εκδρομές, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, με στόχο την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.

Ο υπουργός Υγείας από την πλευρά του ενημέρωσε την κινεζική αντιπροσωπεία, για τα μέτρα πρόληψης που ήδη έχουν λάβει οι ελληνικές υγειονομικές αρχές τόσο στα αεροδρόμια, όσο και στα νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να υπάρχει σύνδεσμος συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ υπουργείου Υγείας - ΕΟΔΥ και Κινεζικής Πρεσβείας.

Στη συνάντηση που είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση για τον νέο κοροναϊο, συμμετείχαν επίσης η Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος του Εθνικού Οργανισμού Υγείας Έλενα Μαλτέζου, η επιστημονική συνεργάτιδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας Αγγελική Δρελιώζη και εκ μέρους της κινεζικής Πρεσβείας, ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικών υποθέσεων και ΜΜΕ Chen Wendi και ο πρώτος γραμματέας για θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας, Zhao Xiangdong.

Το πρωί έγινε σύσκεψη στον ΕΟΔΥ, όπου έγινε σαφές, ότι η πιθανότητα να υπάρξει κρούσμα στην Ελλάδα δεν είναι μεγάλη, αλλά είναι υπαρκτή. Όσον αφορά στον ιό, έχει υψηλή μεταδοτικότητα και εκτιμάται ότι κάθε φορέας του, μολύνει -κατά μέσο όρο- άλλα 2,5 άτομα.

Εμβόλιο κατά του κοροναϊού αναμένεται, πάντως, να υπάρξει έπειτα από 4 έως 6 μήνες.
 

Διαβάστε επίσης