Διεθνή

Ζούκερμπεργκ: Θα προστατέψουμε το Facebook από τους πολιτικούς


Στο στόχαστρο δικαστικών και διοικητικών ερευνών σε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ βρίσκονται οι κολοσσοί της ψηφιακής τεχνολογίας Facebook και Google, που κατηγορούνται ότι με τις πρακτικές που ακολουθούν στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό.

Οι καταγγελίες σε βάρος τους είναι πολλές σε τομείς που αφορούν από την προστασία των προσωπικών δεδομένων μέχρι και την κυριαρχία τους στη διαφημιστική αγορά.

Τον Μάρτιο, η  γερουσιαστής Γουόρεν που διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών  για την προεδρία, είχε ζητήσει  να "σπάσουν" σε μικρότερες εταιρείες οι κολοσσοί Amazon, Facebook και Alphabet, που είναι η εταιρεία-ομπρέλα της Google.

Ο ιδρυτής και μεγαλομέτοχος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ υποστήριξε ότι η διάλυση των μεγάλων εταιρειών δεν θα μειώσει τον κίνδυνο παρεμβάσεων στις εκλογικές διαδικασίες. Μπορεί μάλιστα να οδηγήσει σε απώλεια της ανεξαρτησίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να τα καταστήσει "υποτελή" σε κόμματα και πολιτικούς.

Η Γουόρεν απάντησε μέσω του Twitter. "Το «απαίσιο» θα ήταν να μην διορθώσουμε το διεφθαρμένο σύστημα που επιτρέπει σε εταιρείες κολοσσούς όπως η Facebook να επιδίδονται σε παράνομες πρακτικές εξάλειψης του ανταγωνισμού και να ποδοπατούν τα δικαιώματα των καταναλωτών στην ιδιωτικότητα" ανέφερε.

Και άλλοι υποψήφιοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών έχουν επικρίνει το Facebook για τις πρακτικές του, όπως οι γερουσιαστές Μπέρνι Σάντερς και Καμάλα Χάρις, που έχουν δηλώσει ότι θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά η περίπτωση διάσπασης της εταιρείας σε μικρότερα κομμάτια.

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Facebook