Πολιτική

Ζητούν αποζημίωση από τη Βουλή συνεργάτες βουλευτών του Λεβέντη


Ενώ ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης συνεχίζει να «ξιφουλκεί» κατά πάντων των πολιτικών του αντιπάλων για θέματα «ηθικής», οι συνεργάτες των βουλευτών του κόμματος του φροντίζουν να αξιοποιήσουν ένα «παραθυράκι» του νόμου,  για να εισπράξουν νομότυπα αποζημιώσεις από τη Βουλή.

Εκτιμώντας προφανώς ότι η Ενωση Κεντρώων δεν πρόκειται  να ξαναμπεί στη Βουλή – άρα οι ίδιοι θα αναγκασθούν να αποχωρήσουν, 7 «επιστημονικοί συνεργάτες» των βουλευτών του κόμματος κατήγγειλαν τις συμβάσεις τους, ζητώντας χρηματική αποζημίωση!

Οι έγγραφες καταγγελίες κατατέθηκαν στις 3-6 Ιουνίου,  τις μέρες που όλοι στη Βουλή ασχολούνταν με το θέμα  των αποσπάσεων μετακλητών υπαλλήλων, καθώς σχετικές αιτήσεις είχαν καταθέσει όλα τα κόμματα – και όχι μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για τις καταγγελίες συμβάσεων από τους συνεργάτες βουλευτών της Ενωσης Κεντρώων ο γ.γ. της Βουλής Κώστας Αθανασίου ζήτησε εγγράφως γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου της Βουλής.

Το ερώτημα είναι αν αυτές οι «άτακτες» καταγγελίες, στις οποίες δεν μνημονεύεται σπουδαίος λόγος που να αιτιολογεί την άσκησή τους στο επίμαχο διάστημα, ασκούνται καταχρηστικά και εάν η Βουλή έχει υποχρέωση να καταβάλει αποζημίωση.

Διαβάστε επίσης