Οικονομία

Ζαββός: 30 δις λιγότερα τα κόκκινα δάνεια με τον "Ηρακλή"


Στο σχέδιο «Ηρακλής» που αφορά τη μείωση μη εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών, αναφέρθηκε, σήμερα, στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός.

Ο υφυπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλη Κατρίνη, τόνισε πως το σχέδιο της κυβέρνησης θα επιφέρει μειώσεις περίπου 30 δισ. ευρώ από τον μεγάλο όγκο των NPEs

Παράλληλα, επεσήμανε: "Πρόκειται για το 40% του υπάρχοντος όγκου» επεσήμανε, προσθέτοντας πως το σχέδιο θα δώσει τη δυνατότητα στις τράπεζες, καθώς θα απαλλαγούν οι ισολογισμοί από αυτό το βάρος- να στραφούν στην αιματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων".

Ο ίδιος δήλωσε πως "η κυβέρνηση δείχνει ευαισθησία της σε αυτό τομέα μην κάνοντας χρήση ούτε ενός ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου".

"Η λύση αυτή είναι εφικτή λόγω της εμπιστοσύνης που έχει η νέα κυβέρνηση, κάνοντας μεταξύ άλλων αναφορά και στο ότι η χώρα μπορεί να αντλήσει χρήμα σε πολύ χαμηλό κόστος", είπε ο κ. Ζαββός.

Ο κ. Ζαββός αναφέρθηκε Μιλώντας για το ευρύτερο κυβερνητικό σχέδιο για τον τραπεζικό τομέα αλλά και στην πορεία της οικονομίας, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα επανέρχεται μετά από μία δεκαετία στον επενδυτικό χάρτη της Ευρώπης».