Αγορές

Υποχωρούν τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια


Στο κόκκινο βρίσκονται τα κυριότερα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια καθώς επενδυτές εστιάζουν την προσοχή τους στις εξελίξεις στο Brexit και στην κινεζική οικονομία.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί κατά 0,7%,  στο Λονδίνο ο FTSE 100 χάνει 0,5%, στο Παρίσι ο CAC διολισθαίνει 0,6%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, ο ΜΙΒ στο Μιλάνο καταγράφει απώλειες 0,5% , όπως και ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη 0,4%. O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί 0,5%.

Μετά τη νίκη της Πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι η οποία έλαβε ψήφο ψήφο εμπιστοσύνης, την Τετάρτη

Μετά τη διαδικασία, η Τερέζα Μέι παρότρυνε τους ηγέτες των άλλων κομμάτων να προχωρήσουν σε συνομιλίες σε μία προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο της συμφωνίας του Brexit.

Το αποκαλούμενο Plan B αναμένεται μέχρι τη Δευτέρα, με τους συμμετέχοντες στην αγορά να αναμένουν ότι θα προωθηθεί παράταση του Αρθρου 50, μετά τις 29 Μαρτίου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην επιβολή επιπρόσθετων δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, για να ωθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να συμφωνήσει να κλειστεί μια νέα διμερής συμφωνία για το εμπόριο, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, ο Τσαρλς Γκράσλεϊ.

Την ίδια ώρα, η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβληθούν πιο αυστηρά πρότυπα ασφαλείας προκειμένου να αποκλειστεί η κινεζική Huawei από τους προσεχείς διαγωνισμούς για την κατασκευή δικτύων κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G) στη Γερμανία, γράφει η Handelsblatt.

Διαβάστε επίσης