Αγορές

Υποχώρησε η Wall Street


Με απώλειες έκλεισε η αποψινή συνεδρίαση στη Wall Street.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωσε πτώση, καθώς φουντώνει η κόντρα Ουάσινγκτον και Τεχεράνης.

«Αν το Ιράν θέλει να πολεμήσει, αυτό θα σημάνει το επίσημο τέλος του Ιράν», υπογράμμισε στο Twitter, o Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στέλνοντας μήνυμα στην Τεχεράνη «να μην απειλήσουν ποτέ ξανά τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Απαντώντας, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ ανέφερε ότι «τέτοιες απειλές για γενοκτονία δεν πρόκειται να τελειώσουν το Ιράν. Δεν θα υπάρξει πόλεμος, καθώς ούτε εμείς θέλουμε πόλεμο, ούτε κανείς έχει την αυταπάτη ότι μπορεί να αντιμετωπίσει το Ιράν στην περιοχή».

Εν συνεχεία, ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον δεν επιδίωξε να ξεκινήσει διάλογο με το Ιράν, προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη θα πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα, αν θέλει να διαπραγματευτεί.

Την ίδια ώρα, η Σαουδική Αραβία δηλώνει έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο στη Μέση Ανατολή.

Στο μέτωπο του σινοαμερικάνικου εμπορικού πολέμου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα ότι η επιβολή υψηλότερων δασμών σε κινέζικα προϊόντα ανάγκασε πολλές εταιρείες να μεταφέρουν την έδρα τους από την Κίνα σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, πλήττοντας έτσι τα κινέζικα συμφέροντα.

Ο Τράμπ τόνισε ότι αυτή η κίνηση εκ μέρους των ΗΠΑ έγινε επειδή η Κίνα παρέκκλινε από τους όρους της συμφωνίας που αποτελούσε αντικείμενο διαπραγματεύσεων, προσθέτοντας ότι οι δύο πλευρές ήταν πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, όταν η Κίνα άλλαξε στάση.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 25,679.90 μονάδες, με πτώση 0.33%.    

Παράλληλα, ο S&P 500 έφτασε τις 2,840.01 μονάδες, χάνοντας το 0.68% της αξίας του.    

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 7,702.38 μονάδες, με απώλειες 1.46%.