Πολιτική

Υπουργικό συμβούλιο στη σκιά του φιάσκου – Πρώτη αντίδραση από Μητσοτάκη


Tην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του για την εικόνα απόλυτης «παράλυσης» και διάλυσης που εμφάνισε ο κρατικός μηχανισμός, απέναντι στην κακοκαιρία «Ελπίς», θα κάνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Η κυβέρνηση δέχεται ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση αλλά και το φίλιο και προσκείμενο προς αυτή Τύπο, για την ανικανότητα που επέδειξε στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, που είχε ως συνέπεια, μεταξύ άλλων,  εκατοντάδες οδηγοί να παγιδευτούν για πάνω από 24 ώρες, στην Αττική Οδό!

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά, αποκαρδιωτικά και συνάμα αποκαλυπτικά για το μέγεθος του φιάσκου που συντελέστηκε στην Αττική Οδό. Περίπου 4.500 επιβάτες και 2.500 οχήματα εκτιμάται ότι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι εντός της Αττικής Οδού χθες βράδυ, σύμφωνα με στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων το πρώτο βράδυ έως και σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες απεγκλωβίστηκαν περίπου 3.500 άτομα και περίπου 1.800 αυτοκίνητα, ενώ έως τις 18:00 περίπου 500 οχήματα παρέμεναν ακινητοποιημένα. Γι' όλα τα παραπάνω αλλά και τις τεράστιες αστοχίες του κρατικού μηχανισμού σ' όλα τα επίπεδα, αναμένεται να αναφερθεί ο πρωθυπουργός, βάζοντας στο "κάδρο" των ευθυνών κάποιους υπουργούς, όπως για παράδειγμα ο αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία Χρήστος Στυλιανίδης.

Η ημερήσια διάταξη του υπουργικού συμβουλίου περιλαμβάνει επίσης:

  • Παρουσίαση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα των νομοσχεδίων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας για την υλοποίηση έργων υποδομής για την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση των πυρόπληκτων περιοχών της Ανατολικής Αττικής, και για την ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/944 σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2020/262 (ΕΕ) για το γενικό καθεστώς των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και της Οδηγίας (ΕΕ) 2017/952 για τη θέσπιση κανόνων κατά πρακτικών φοροαποφυγής.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διεθνή εμπορική διαιτησία
  • Κύρωση σύμβασης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, με εισηγητή τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη
  • Τροποποίηση της πράξης υπουργικού συμβουλίου 42/2020 για τον προγραμματισμό προσλήψεων έτους 2021, με εισηγητή τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα