Αγορές

Υποτονική συνεδρίαση και ισχνά κέρδη στο ΧΑ – Άνοδος στις ευρωαγορές


Σε υποτονικούς ρυθμούς, με μικρές μεταβολές και χαμηλό τζίρο, κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο. Κέρδη καταγράφουν οι ευρωαγορές, ενώ αποκλιμακώνονται οι τιμές του φυσικού αερίου στη Ευρώπη, καθώς οι ρωσικές ροές μέσω του TurkStream επανήλθαν στην «κανονικότητα», εξέλιξη που επηρεάζει θετικά και την Ελλάδα

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 824,97 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,22%, με χαμηλό όγκο και αξία συναλλαγών. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,44%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,22%.

Οι τράπεζες κινούνται ανοδικά. Η Αlpha Bank κερδίζει 2,3%, η Εθνική και η Πειραιώς ενισχύονται κατά 1,3%, η Eurobank βρίσκεται στο +0,40%. Κέρδη καταγράφουν ΟΤΕ (1,3%) και Coca Cola (1,15%). Ήπια πτώση σημειώνουν οι μετοχές των Motor Oil Titan, ΕΛΧΑ, ΓΕΚ Τέρνα.

Kέρδη στις ευρωαγορές

Κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να εστιάζουν στις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών και στα οικονομικά αποτελέσματα. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ανεβαίνει 0,63% στις 13.2369 μονάδες, όπως στο Λονδίνο ο FTSE100 κερδίζει 1,14% στις 7.341 μονάδες και ο CAC40 στο Παρίσι ενισχύεται 1,12% στις 6.114 μονάδες
Πράσινα ταμπλό και στον ευρωπαϊκό νότο, με το ΜΙΒ στο Μιλάνο να κερδίζει 1,11% στις 22.170 μονάδες και τον ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη 1,45% υψηλότερα στις 8.356 μονάδες.

Υποχωρεί η τιμή του φυσικού αερίου

Σε πορεία αποκλιμάκωσης βρίσκονται οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς οι ρωσικές ροές μέσω του TurkStream επανήλθαν στην «κανονικότητα», μετά από μία εβδομάδα έργων συντήρησης. Το ολλανδικό συμβόλαιο TTF που αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη τη Γηραιά Ηπειρο, κινείται κάτω από τα 130 ευρώ ανά μεγαβατώρα, συγκριμένα στα 126 ευρώ.


 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα