Αγορές

Υποτονικές κινήσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια


Υποτονικές κινήσεις με μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές λόγω της αβεβαιότητας που δημιούργησαν αντιφατικά δημοσιεύματα αναφορικά με την εξέλιξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας και των αναμενομένων αποφάσεων της Fed.

Ο Δείκτης Nikei στο Τόκιο έκλεισε υψηλότερα κατά 0,2% στις 21.608 μονάδες, ο δείκτης Shanghai Composite κινούνταν 0,15% χαμηλότερα στις 3.086 μονάδες, οριακά χαμηλότερα στις 3.832 μονάδες ο CSI και στις 2.177 μονάδες ο Kospi, κατά 0,22% υποχωρούσε ο δείκτης Hang Seng στις 29.401 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX έκλεισε με απώλειες 0,4% στις 6.251 μονάδες.

Σύμφωνα με το Bloomberg Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν πως η Κίνα κάνει πίσω στις εμπορικές τις παραχωρήσεις και πως οι Κινέζοι διαπραγματευτές προβάλουν αντίσταση διότι οι ΗΠΑ δεν τους έχουν δώσει επαρκείς διαβεβαιώσεις πως θα αρθούν οι δασμοί εάν υπάρξει εμπορική συμφωνία.

Αντίθετα η Wall Street Journal μετέδωσε πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και πως κορυφαίος Αμερικανός αξιωματούχος θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα στο Πεκίνο για περισσότερες διαπραγματεύσεις, με στόχο να υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος Απριλίου.

 

Διαβάστε επίσης