Πολιτική

Υπόθεση Νovartis: Κυβέρνηση και ΝΔ έβγαλαν «μαχαίρια»


Σφοδρή σύγκρουση Μαξίμου-Μητσοτάκη, διαξιφισμοί Πολάκη με δικαστικούς

Οι εξελίξεις στην υπόθεση Novartis που έχουν ως επίκεντρο τον μέχρι πρότινος προστατευόμενο μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη, βάζουν «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό και εξωθούν κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία να βγάλουν «μαχαίρια». Την ίδια στιγμή μαίνεται η κόντρα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τους δικαστικούς.

Οι ισχυρισμοί του Νίκου Μανιαδάκη, ότι δέχθηκε πιέσεις από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, προκειμένου να καταθέσει ενοχοποιητικά στοιχεία κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του πρώην υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, «φούντωσαν» την αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή και προσκάλεσε τους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων, να την αποτρέψουν όλοι μαζί. Το Μαξίμου και δη το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού απάντησε άμεσα, σημειώνοντας με δηκτικό τρόπο…

«Πολύ άγχος, πολλά νεύρα και πολλή ένταση εμφανίζει τις τελευταίες ημέρες ο κος Μητσοτάκης, όπως και η ΝΔ, σε σχέση με την υπόθεση Novartis. Ίσως γιατί η απόδραση από τη χώρα ενός κρίσιμου εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο αποφεύχθηκε στο παρά πέντε και δεν θα έχουμε στην υπόθεση αυτή νέο "Χριστοφοράκο" και πιθανά επανάληψη της ατιμωρησίας, όπως στην υπόθεση Siemens. Ίσως πάλι, γιατί κάτι γνωρίζει και ανησυχεί» επισημαίνεται στην ανακοίνωση, που καταλήγει

«Σε κάθε περίπτωση του συνιστούμε ψυχραιμία και εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Και επειδή του αρέσει για το θέμα αυτό να βγάζει και δηλώσεις στην αγγλική γλώσσα, θα τον παρακαλέσουμε αν μπορεί να μας μεταφράσει τη λαϊκή παροιμία "φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης". Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!»

Διαξιφισμοί Πολάκη-Δικαστών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η διαμάχη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη με τους δικαστικούς. Ο κ.Πολάκης κατηγόρησε συγκεκριμένους δικαστές που ασχολούνται με υποθέσεις διαφθοράς, ότι κωλυσιεργούν και δεν εκτελούν όπως θα έπρεπε το καθήκον τους.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, χαρακτηρίζοντας ολίσθημα την παρέμβασή του στο έργο της Δικαιοσύνης και την προσωπική στοχοποίηση δικαστικών λειτουργών.


 

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Novartis