Επιχειρήσεις

Υπόθεση Folli Follie: Μήνυση υπέβαλε η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών


Στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου προχώρησε η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών - κάτι που είχε προαναγγείλει - για την υπόθεση της Folli Follie.

Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ως σήμερα πάνω από 300 μέτοχοι και ομολογιούχοι της εταιρείας έχουν ζητήσει την συμμετοχή τους στις ομαδικές αγωγές που ετοιμάζονται από τα συνεργαζόμενα δικηγορικά γραφεία, ενώ η πρόσκληση για συμμετοχή συνεχίζει να είναι ανοικτή για όσους ζημιώθηκαν από την πρωτοφανή αυτή υπόθεση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών αναφέρει τα εξής:

"Όπως είχε προαναγγείλει στις 28/5/18, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών υπέβαλλε σήμερα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση της εταιρείας FOLLI FOLLIE, με αριθ. πρωτ.: 32866/31.07.2018.

Το πλήγμα που έχει δεχτεί διεθνώς η αξιοπιστία του συνόλου σχεδόν των εταιρειών του Ελληνικού Χρηματιστηρίου από την αμφισβήτηση και μόνο (χωρίς απάντηση μέχρι στιγμής μετά από 3 μήνες!) της ορθότητας των δημοσιευμένων οικονομικών καταστάσεων της FOLLI FOLLIE, αλλά και οι ενέργειες της διοίκησης της εταιρείας μέχρι στιγμής, μας οδήγησαν νομοτελειακά στην απόφαση της υποβολής της παραπάνω μηνυτήριας αναφοράς.

Έως σήμερα, πάνω από 300 μέτοχοι και ομολογιούχοι της εταιρείας έχουν ζητήσει την συμμετοχή τους στις ομαδικές αγωγές που ετοιμάζονται από τα συνεργαζόμενα δικηγορικά γραφεία, ενώ η πρόσκληση για συμμετοχή συνεχίζει να είναι ανοικτή για όσους ζημιωθήκαν από την πρωτοφανή αυτή υπόθεση. Δεδομένου δε ότι η εταιρεία κατάφερε να επιτύχει προσωρινή προστασία της επικαλούμενη το αρθρο 106α παρ. 6 του Ν. 3588/2007, ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ & ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΗΔΗ ΖΗΜΙΑΣ, ώστε να παρέμβουν μαζί με την Ενωση στην συζήτηση επί της Αιτησεως στις 12 Σεπτεμβρίου στο Μον.Πρωτ.Αθηνων για την ΑΠΟΡΡΙΨΗ της και την ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ.

Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, δηλώνει για άλλη μια φορά την δυναμική παρουσία της για τη προάσπιση των δικαιωμάτων και της περιουσίας των Ελλήνων Επενδυτών απέναντι στις τυχόν βλαπτικές ενέργειες διοικήσεων εταιρειών του ΧΑΑ όποιες και αν είναι αυτές, είτε είναι των συστημικών τραπεζών στις οποίες έχει εξαϋλωθεί απίστευτος πλούτος των Ελλήνων επενδυτών τα τελευταία έτη , είτε εταιρειών σαν την FOLLI FOLLIE στις οποίες οι επενδυτές πίστεψαν και εμπιστεύτηκαν οικονομικές καταστάσεις που μετά αποδείχτηκαν "ανακλήσιμες"! (ότι και αν σημαίνει αυτό) και αναμένουμε να δούμε τι άλλο θα αποδειχτούν στην συνέχεια!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ
www.helinas.gr
Σημ: Όσοι παθόντες μέτοχοι και ομολογιούχοι της FOLLI FOLLIE επιθυμούν να βοηθήσουν με την προσωπική τους μαρτυρία ας επικοινωνήσουν με την ένδειξη "YΠΟΘΕΣΗ FOLLI" στο info@helinas.gr"

Διαβάστε επίσης