Ελλάδα

Υπόθεση Αμοιρίδη: Συλλαμβάνουν σύζυγο και φερόμενο εραστή


Ένταλμα σύλληψης της Φρανσουάζ Αμοιρίδη, και του φερόμενου ως εραστή της, ως υπόπτων για τη δολοφονία του 59χρονου πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη εξέδωσαν οι αρχές της Βραζιλίας σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Ο φερόμενος ως συνεργός της στο έγκλημα πάθους, είναι ο αστυνομικός Sérgio Gomes Moreira Filho που σύμφωνα με όσα ανέφεραν συγγενείς του στην εφημερίδα O Globo ανακρίθηκε επί ώρες από τις βραζιλιάνικες αρχές. Οι τοπικές αρχές ταυτοποίησαν και επίσημα σήμερα, ότι το απανθρακωμένο πτώμα που βρέθηκε σε καμένο λευκό αυτοκίνητο στο προάστιο Νόβα Ιγουάτσου ανήκει στον 59χρονο Έλληνα πρέσβη Κυριάκο Αμοιρίδη. Την υπόθεση ερευνά το τμήμα ανθρωποκτονιών της αστυνομίας της Πολιτείας του Ρίο ντε Ζανέιρο.

Προκαταρκτική ποινική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών, Παντελής Ζαγοραίος. Στο πλαίσιο αυτό, στη Βραζιλία σπεύδει άμεσα, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Μπούενος Άιρες Δημήτριος Ζεβελάκης, προκειμένου να συνδράμει το έργο της πρεσβείας μας στην Μπραζίλια, ενώ τις επόμενες μέρες ενδέχεται να μεταβεί στην Βραζιλία ειδικό κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να ενημερωθεί για την έρευνα της τοπικής αστυνομίας. Το υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε την πλήρη κινητοποίηση όλων των αρμοδίων αρχών της Βραζιλίας, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση.

Διαβάστε αναλυτικά: Σοκαριστικές εξελίξεις στη Βραζιλία: Βλέπουν έγκλημα πάθους στην υπόθεση Αμοιρίδη