Πολιτική

Υποψηφιότητες του ΚΚΕ στην Αττική


Με την υποψηφιότητα της Αλέκας Παπαρήγα ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και του μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου στη 12η τιμητική θέση, γνωστοποίησε το ΚΚΕ, καθώς και της Έρης Ρίτσου, κόρης του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, ενώ ανάμεσα στους υποψηφίους θα βρίσκεται και ο Αντιναύαρχος εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού, Γιώργος Ροϊδης, όπως και τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Μάκης Παπαδόπουλος και Λουίζα Ράζου.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα είναι στο Δυτικό Τομέα της Αττικής και στο νομό Βοιωτίας.   

Στην Α’ Αθήνας, υποψήφια είναι η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη και στο Βόρειο Τομέα υποψήφιοι θα είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Θανάσης Παφίλης, ο συνταγματάρχης εν αποστρατεία, συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ, Γιάννης Αγγέλου καθώς και ο Ντίνος Αποστόλης.

Στο Δυτικό Τομέα θα κατέλθει το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση στις απερχόμενες περιφερειακές εκλογές, Γιάννης Πρωτούλης..

Στην Ανατολική Αττική θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, ο βουλευτής του Κόμματος, Γιάννης Γκιόκας και η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου.

Ο βουλευτής Χρήστος Κατσώτης και το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Θοδωρής Χιώνης, θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του Νοτίου Τομέα Αττικής, μαζί με τους καλλιτέχνες Παύλο Ορκόπουλο και Νικολέτα Βλαβιανού, καθώς και τη δημοσιογράφο Αγλαϊα Κυρίτση.