Τουρισμός

Υποψήφια για το βραβείο "Ευρωπαϊκοί προορισμοί αριστείας" η Τήνος


Το βραβείο «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας» διεκδικεί η Τήνος, με πρόταση που υπέβαλε στον ΕΟΤ, όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο.  

Ο τίτλος της υποψηφιότητας «Τήνος το χειροποίητο νησί», όπως την αποκάλεσε ο Κορνήλιος Καστοριάδης, συμπυκνώνει όσα το νησί συγκεντρώνει ως ισχυρά στοιχεία για τη διεκδίκηση του βραβείου, δήλωσε η αντιδήμαρχος, Αναστασία Δεληγιάννη.    

Οπως σημειώνει, «η Τήνος, ως πατρίδα των μεγαλύτερων νεοελλήνων καλλιτεχνών όπως ο Χαλεπάς, ο Γύζης και ο Λύτρας, δικαιούται να συμμετέχει σε μια τέτοια δράση, αφού έχει να κάνει με τον πολιτισμό που βρίσκεται παντού στα μονοπάτια μας, στα έργα τέχνης, στα μουσεία μας και στα μοναδικής αρχιτεκτονικής 63 χωριά μας».

Στο εισαγωγικό σημείωμα της υποψηφιότητας επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ο διακριτός ρόλος της Τήνου σε πολιτιστικό, κοινωνικό, ιστορικό και οικιστικό επίπεδο, ενώ τονίζεται η έντονη θρησκευτικότητα του πληθυσμού και το -επί πολλά χρόνια έως και σήμερα- σήμα κατατεθέν του νησιού, ο ναός της Ευαγγελίστριας, ως το πιο μεγάλο πανελλήνιο προσκύνημα.

Παράλληλα, η συνύπαρξη Ορθόδοξων και Καθολικών δίνει ιδιαίτερο χρώμα στον πολιτισμό της περιοχής, που αποτελεί σπουδαίο θεομητορικό κέντρο του Καθολικισμού, αναφέρεται στην πρόταση υποψηφιότητας. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις